Jump to content

Blokada računa (više ovrha)


jerko90

Preporučene objave

Poštovani, 

U problemima sam do grla ni sam ne znam kako se izvući. Dakle situacija je ovakva: Jučer mi je na račun sjela blokada od Fine, dug je cca 10.000,00 kn (brze internet pozajmice), međutim prijeti mi još jedna ovrha (također brza pozajmica preko interneta), te imam i kašnjenje kod AMEXa nekih 2 mjeseca. Imam jedan kredit koji mi se skida sa plaće (administrativna zabrana), te drugi koji se skida trajnim nalogom. Nemojte me ni pitati kako sam se uvalio u sve ovo skupa. 

E sad mene zanima što mi je činiti? Otvoriti zasticeni racun pa nek skida sve polako redom ili? Kako ce se naplacivati kredit? Drugo što me zanima je to da sam vlasnik 1/2 nekretnine, te automobila. Da li mi mogu oni sjesti i na to ako otvorim zasticeni racun? 

Hvala unaprijed ako netko moze dati neki savjet! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, Borbena7 je napisao:

Svakako otvorite zaštićeni račun. Namirivat će se redom kako Vas tko bude blokirao, a ostali čekaju red naplate. Također, uvijek mogu tražiti i ovrhu na pokretninama i autu, a na suvlasništvu nekretnine samo ako je glavnica duga veća od 20.000,00 kn (ne svih dugova, već pojedinog ovrhovoditelja).

Hvala na odgovoru, znaci ako je glavnica nekog duga veca od 20.000,00 kn oni mogu uzet nekretninu ili? 

Takodjer, dok drugi cekaju na red za naplatu mogu sjest na pokretninu? 

Da li prije idu neke opomene ili slicno? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, jerko90 je napisao:

znaci ako je glavnica nekog duga veca od 20.000,00 kn oni mogu uzet nekretninu ili? 

U tom slučaju, sud provodi ovrhu na Vašem suvlasničkom dijelu, a prodaja se provodi na javnoj dražbi koja je u nadležnosti Fine.

Prije 11 minuta, jerko90 je napisao:

Dok drugi cekaju na red za naplatu mogu sjest na pokretninu? 

Da, upravo tako. Također, možete očekivati i ovrhu po tom kreditu koji se plaća putem trajnog naloga, jer će poslodavac zaštićeni dio uplatiti na zaštićeni račun, zatim će postupati po administrativnoj zabrani, a preostali dio plaće (ukoliko ga ima) uplatiti će na redovan račun da Fina može provoditi prisilnu naplatu.

Prije 11 minuta, jerko90 je napisao:

Da li prije idu neke opomene ili slicno? 

Ovisi o kojem postupku pričamo, ali svakako bi trebalo prije dobiti rješenje o ovrsi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, jerko90 je napisao:

Oni mogu sjest na tu nekretninu iako je iznos tako mali? 

Da, znači ako je glavnica iznad 20.000,00 kn, imaju pravo pokrenuti ovrhu na nekretnini. Ili ako je glavnica manja, ali dugujete istom ovrhovoditelju, tada se te glavnice zbrajaju i ako je zbroj veći od 20.000,00 kn, opet imaju pravo ovršiti nekretninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postovani, imam jos jedno pitanje. Dakle imam blokadu od 10 000 kn, odnosno dvije po 5000 kn. Otvorio sam zasticeni, odbilo mi je sad nekih 1400 kn za ovrhu ostalo na zasticeni, prijeti mi jos jedna blokada od 14 000 kn. Mene zanima da li ja sada to mogu odplatiti sada ovako da mi svaki mj skida tih 1400 kn dok ne otplatim sve? Bez da mi ide neka zapljena pokretnina i slicno? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, jerko90 je napisao:

Mene zanima da li ja sada to mogu odplatiti sada ovako da mi svaki mj skida tih 1400 kn dok ne otplatim sve? Bez da mi ide neka zapljena pokretnina i slicno?

Možete, ali isto tako ovrhovoditelj koji je u redu čekanja za naplatu, može predložiti novi predmet ovrhe kao što su pokretnine i auto, i sud bi mu to trebao odobriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 20 minuta, jerko90 je napisao:

Ok, ali ja prije toga budem obaviješten na neki način ili oni samo mogu doci doma bez ikakve najave? Koliko se u pravilu čeka na tako nesto?

Pošalje Vam se rješenje o ovrsi na koje se možete žaliti. Nema pravila kod čekanja. Neki jednostavno stoje u očevidniku Fine i čekaju red naplate, a neki kada vide da je red za naplatu na Fini, odmah idu na drugi predmet ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija