Jump to content

Iznajmljivanje zajedničkih prostorija u zgradi


pstanicic

Preporučene objave

Poštovani,

u zgradi s većim brojem stanova/suvlasnika postoji niz zajedničkih prostorija koje su se po nekom nepisanom pravilu dodijelile pojedinim suvlasnicima. S vremenom je uvedena simbolična naplata korištenja tih prostorija. Navodno je u nekom trenutku donesena i odluka o tome da se te prostorije dodjeljuju osobama prema njihovim "stvarnim potrebama".

Predstavnik suvlasnika u jednom je trenutku odlučio da jednu od tih prostorija treba isprazniti kako bi se dodijelila drugom suvlasniku, a odluku obrazlaže time da ta prostorija postojećim korisnicima nije potrebna. Na pisanu i usmenu molbu da se nastavi koristiti prostoriju te kako je ista potrebna, predstavnik suvlasnika se oglušuje i počinje prijetiti. Na upite o tome koji su kriteriji dodjele prostorija, molbu za uvid u listu čekanja na prostorije te popis postojećih korisnika, predstavnik suvlasnika odbija dati odgovor. Potom se navodno donosi i odluka o tome da će se sklapati ugovori za korištenje tih prostorija, a kako bi se izbjegli ovakvi "nemili" upiti i ponašanje suvlasnika. Nadalje, predstavnik suvlasnika tvrdi da temeljem međuvlasničkog ugovora ima pravo na ovakvo postupanja i samostalno odlučivanje i sklapanje ugovora za korištenje prostorija (upravitelj zgrade je zagrebački GSKG). Naime, u međuvremenu nije bilo sastanaka suvlasnika na kojima se ovakva posljednja odluka mogla donijeti.

Imate li i kakva su iskustva po ovom pitanju - ima li predstavnik suvlasnika stvarne ovlasti samostalno odlučivati o načinu i kriterijima dodjele prostorija, a koje odbija staviti na papir? Ima li iskustva po pitanju primjene ZoV-a i međuvlasničkog ugovora?

Hvala na pomoći.

 

uređeno: od pstanicic
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pođite direktno kod upravitelja i od pravne službe tražite na uvid svu dokumentaciju po ovom pitanju, kao i tumačenje iste. Kao suvlasnik imate pravo na sve naprijed navedeno. Jednostavno ˝preskočite˝ predstavnika stanara i tumačenje tražite direktno od struke, a koja je i odgovorna za pravnu regulativu u Vašoj zgradi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija