Jump to content

Brisanje iz kaznene evidencije


Lavinia

Preporučene objave

Poštovani!

U studenom 2016. osuđena sam na tri godine uvjetno zbog prijetnje i nametljivog ponašanja.To mi je prvo kazneno djelo.Pročitala sam da treba proći sedam godina od trenutka provjeravanja da dođe do brisanja iz kaznene evidencije.U vrijeme kad sam počinila navedena kaznena djela bolovala sam od teške depresije,a oštećena osoba bila je prema meni neugodna i to me je pogodilo.Nakon terapije,puno se bolje osjećam i neprimjereno ponašanje drugih ljudi prema meni više ne doživljavam tragično.Nikad nisam predstavljala opasnost za okolinu što imam i dokumentirano.Želim mnogo toga promijeniti u svom životu pa me zanima što mogu učiniti da me se izbriše iz kaznene evidencije(posebno ako ću trebati čekati sedam godina,ukoliko sam dobro shvatila).

Lijep pozdrav!

uređeno: od Lavinia
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Lavinia je napisao:

Jesam li dobro shvatila da treba proći 7 godina za brisanje?

Sukladno čl. 19. st. 4. t. 5. Zakona, u vašem slučaju rehabilitacija će nastupiti protekom 3 godine od isteka roka provjeravanja (koji opet iznosi 3 godine, ako sam vas dobro shvatio i teče od pravomoćnosti presude). Znači, sve skupa u vašem slučaju 6 godina računjaući od pravomoćnosti presude.

prije 2 sati , Lavinia je napisao:

Ukoliko se dobije pomilovanje predsjednice, da li se negdje objave imena osoba koje su pomilovane?

Sukladno čl. 12. st. 3. Zakona o pomilovanju, odluka o pomilovanju Predsjednice RH objavljuje se u službenom glasilu RH (u Narodnim novinama).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što u pravilu nitko ne primjeti, osim ako ste po nečemu zanimljivi. Mislim na objavu u NN. Međutim, vaša situacija je j sad OK, pogtovo ako nećete činiti kaznena djela. Nitko vas neće za to pitat, osim ako ćete tražit posao u državnoj službi. (čak ni u javnoj službi vas neće pitati). Kad se obrišete iz evidencije, možete na posao i u državnu, osim, vjerojatno na one gdje se traži sigurnosna provjera. Takvi su rijetki, a i sumnjam da vas zanimaju! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala svima na odgovorima.Prvobitno pitanje je ustvari vezano uz udomljavanje djeteta.To sam planirala i prije kazne.Nisam losa osoba,a dogodila se glupost.Znam da ima osoba bez mrlje u svojoj proslosti.Znam da socijalna sluzba istrazuje sve i svasta.Mislite li da bi iskopali da sam kaznjena?Imam li uopce sanse sto se tice udomljavanja?Sve uvjete ispunjavam osim sto mi se dogodila jedna velika greska u zivotu.Imam li pravo na novi zivot i novu priliku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako zakon kaze, potrebno je da nastupi rehabilitacija. Kad nastupi, nije zapreka. Ako se djelo progonilo službeno. Ako nije, zapreka nije ni prije rehabilitacije. Barem tako kaze zakin. Prema kome ste pocinili djelo? Međutim, to je toliko komplicirani proces, da vam ta presuda uopce ne predstavlja problem. 

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Mislim i ja, ono što me buni zapravo je  činjenica da se kazne do jedne godine zatvora mogu zamijeniti i mijenjaju radom za opće dobro što je i u mom slučaju bilo. E sada, ako se kazne do jedne godine mijenjaju radom za opće dobro (naglasak na do jedne godine ), onda spadam u prvi razred budući da se i tu kaže da pravo na rehabilitaciju nastupa 3 godine od izdržane, oproštene ili zastarjele osude na kaznu zatvora do jedne godine. Eto taj dio me buni pa men zanima mišljenje ekipe s foruma. Ili barem kome da se obratim dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija