Jump to content

Trudnica neprijavljena na HZZ


JasminaF

Preporučene objave

Trudnica sam, u 8 mjesecu trudnoće,  nisam prijavljena na HZZ. Da li sada,  u visokom stupnju trudnoće imam pravo prijavljivanja na zavod za zapošljavanje,  i bilo kakvo pravo sa istog (financijsko)? Godinu dana nakon poroda imam u planu otvaranje obrta,  da li tada imam prava na neke poticaje kao nezaposlena osoba?

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada od prijave na biro nemate ništa, ako uredno ostvarujete porodiljnu naknadu za nezaposlene osobe putem HZZO-a. Nakon što Vam istekne porodiljni i roditeljski dopust, možete se prijaviti na zavod i ostvarivati pravo na poticaje za samozapošljavanje, nije uvjet da morate biti određeno vrijeme na birou, koliko mi je poznato.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Da, od 45 dana prije poroda ostvarujete pravo na porodiljnu naknadu kao nezaposlena osoba, koja iznosi oko 2.300,00 kn, te isto tako u cijeloj prvoj godini života djeteta, te imate pravo na jednokratnu naknadu/pomoć za rođenje djeteta u istom iznosu, to svi ostvaruju. Sve jedinice lokalne i regionalne samouprave također stimuliraju natalitet, pa možete dobiti i po nekoliko tisuća kuna, samo morate podnijeti zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija