Jump to content

6a mirovina


KINGBONGO

Preporučene objave

Doobar dan majstori,dragovoljac domovinskog rata,1420 dana b.sektora,članak 6a prijevremena...sada radim nepunih godinu dana,nemam nikakva prava za borbeni sektor,najnižu braniteljsku mirovinu,morao sam se zaposliti,plača 5000 kn mjesečno,prijava sve legalis,mirovina cca 1300 za isplatu mjesečno,inače 1890,znači porez..kaj sad kako,kome za izračun nove mirovine,dali netko nešto zna..ovo za posao je rekla savjetnica za branitelje,kao zaposlite se i bit će vam veća mirovina,confused...pojma kaj da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Možda bi bilo bolje da "razmislite" i da si  ne "ugrozite" mirovinu jer koliko sam shvatio, ovo što ste napisali je tzv."dvosjekli mač".  Možete Vi i raditi, ali, imate li nekakvu računicu i isplativost ako se i zaposlite?   Omjer plaće i mirovine plus porezi----morate dobro razmiliti..  Ako je dobra plaća i posao, OK ali pazite da ne ugrozite Vašu mirovinu.....   LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nam ga ponovo.

Poštovanje dragi Mrljavac, nema nikakve brige sve je uredu  sa radom od 8 sati (puno radno vrijeme) i korištenjem 5/ osmina mirovine po članku 6. a Zakona o mirovinskom osiguranju DVO i PS.

Moja preporuka je tako raditi što dulje, minimalno do ostvarivanja prava na starosne mirovine po općem propisu ZOMO i Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Poštovani BONGO, probajte podatke iz Rješenja o priznavanju mirovine po članku 6.a upisati u tablicu u privitku, kako stojite sa izračunom starosnih mirovina ?

Lijep pozdrav

 

usporedni izračun mirovina-od 01.01.2019.g.makroenabled.xlsm

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani BONGO,

Na temelju podataka koji ste javno dostavili, prikazujem sliku mogućih iznosa Vaših starosnih mirovina.

Improvizirao sam nadnevak rođenja, radni staž  i pvb za ukupni radni staž te sam dobio prikazane rezultate od kojih su definitivno precizni samo:

1. prvi mogući nadnevak priznavanja starosne mirovine po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskom ratu je 10.10.2023.g.

2. trenutni iznos minimalne braniteljske starosne mirovine za taj nadnevak od 3.266,69 kn.

Ostali padaci će biti precizni kad mi dostavite ono što sam tražio od Vas.

Također mi dostavite vrijeme provedeno na dužnostima sa beneficiranim stažom 12/15 ili 12/16 tijekom radnog staža.

Lijep pozdrav

Izracun mirovine.jpg

KINGBONGO usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani BONGO,

Sve prethodno navedeno je uz uvjet da na nadnevak 10.10.2023.g. imate ostvarenu  najmanje jednu punu godinu radnog staža (na puno radno vrijeme) nakon umirovljenja po članku 6.a.

Mirovinskog staža može biti i znatno više (što je moja preporuka) jer se bolje živi uz punu plaću i djelom mirovine nego samo od punog iznosa mirovine.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani BONGO,

za iznos starosne mirovine nije bitno da je točan datum rođenja a kako sam javno objavio tablicu stavio sam izmišljeni nadnevak.

Bit svega je da sada znate da starosnu mirovinu po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata možete zatražiti tek nakon 10.10.2023.g. i da Vam je sada poznat iznos minimalne braniteljske starosne mirovine koja će Vas tada pripadati kao povoljnija od one starosne braniteljske temeljem Vašeg staža i pvb za ukupni radni staž kao i ove po članku 6.a koju sada primate.

Valjda ste upravo to i tražili u svom pitanju.

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija