Jump to content

EOS Matrix naravno


rumpelstilskin

Preporučene objave

Pozdrav ljudi

Pokusat cu ukratko objasniti situaciju u kojoj se nalazim:

2004 godine sam otvorio tekuci racun u RBA i dobio 2 kreditne kartice sa limitom na svakoj od 8000 kn.

Sve je bilo ok dok nisam 2011. u 10. mjesecu dobio otkaz zbog krize i nadobudne nove direktorice koja je dijelila otkaze kao bombone i dovodila svoje frendove, ali nebitno...

Dobijem otkaz, odem u banku i kazem im da sam dobio otkaz, da znam da imam minus i kartice i da ako je moguce da se strpe ili da mi omoguce umanjena placanja dugovanja ili da pricekaju da pronadjem drugi posao. Nacelno su se slozili s tim i par mjeseci je sve bilo ok  ali je trazenje posla potrajalo 10 mjeseci nazalost i valjda je banka izgubila strpljenje i navodno, moj dug prodala EOS-u. Samo su me nazvali jedan dan, rekli sto imaju i pitali kada cu podmiriti dugovanje. Ja u šoku, pojma nemam o cemu se radi, nazovem njih nazad i pitam da mi pojasne. Sjecam se da je bio neki bahati lik s druge strane koji mi je doslovno rekao: ako ne uplatite dugovanje doci cemo vam kuci i poceti uzimati stvari i prodati da se namirimo.

Ja ga doslovno stjeram u k*** i kazem da tako ni mami ne dam da sa mnom razgovara i poklopim. Neko vrijeme je bio mir i opet su poceli pozivi, svakodnevno, po 10-15 puta, slanje postom nekakvih otplatnih planova, tablica i kojecega. Apsolutno sam sve izignorirao jer svaka baba me moze tako nazvati i reci da sam duzan. Potom je prije nekih 4-5 godina stigla posta od nekakve javne biljeznice iz Samobora u kojoj je pisalo da ce me ovrsiti, da je to opomena, da u roku 8 dana izvrsim uplatu bla bla bla. Ne budi lijen, nazovem tu zenu, pitam sta je to, kaze ona je samo dobila nalog od EOS-a da mi posalje opomenu pred ovrhu. Posaljem i nju u k*** i kazem da zaboravi da postojim i poklopim slusalicu.

I opet neko vrijeme mir, ne zovu, ne salju nista. I onda 2016. posalju nekakav papir mom poslodavcu gdje ga obavijestavaju da mi mora ustezati placu u njihovu korist bla bla. Ja skuzim da mi na racunu nedostaje dobar dio place, nazovem kadrovsku, zenska mi posalje scan tog papira, isprintam i odem u EOS i kazem im da ovo sto su napravili je utuzivo i da su mi sa tim stvorili ogroman problem sa naplatom kredita koji imam. 
Ne sjecam se sada osobe koja je bila sa mnom na razgovoru ali je samoinicijativno rekla da se ispricava i da ce mi vratiti novac na tekuci racun sto su i napravili isti dan, a mom poslodavcu poslali dopis da prestanu sa buducim ustezanjem place u njihovu korist jer oni (EOS) nemaju pravnu osnovu za to potrazivanje.

Uglavnom, trazio sam da mi dostave dokument na temelju kojeg me terete za dug. Zovu me za par dana da dodjem i naravno, nisu mi dali da vidim ista od papira koji me terete za dug nego su mi pripremili ugovor o sporazumu za mjesecnu otplatu duga. Naravno, nisam bio lud da to potpisem, pokupio se i otisao. Dakle 3 godine mira od njih. U medjuvremenu sam otisao u RBA, trazio dokumentaciju o racunu i karticama na sto su mi rekli da mi ne mogu dati podatke o tekucem racunu ali mogu za kartice i na dokumentu je moj potpis gdje pise da sam kartice vratio i dug podmirio jer vise nisam klijent bla bla… nesto.

I eto pred neki dan mi posalju papir sa opomenom pred ovrsni postupak i praznu uplatnicu. Pise da me potrazuju XY novaca i da platim, pazite sad ovo, 3000 kn, u roku 8 dana od printanja obavijesti. Pise da je printana 24.06., meni obavijest dosla 02.07., na osmi dan od dana printanja. Naravno da nisam nista uplatio jer kakva je to fora sa printanjem? Mogli su napisati bilo koji broj dana i poslati zadnji dan zurno pa da kao uplatim jer je eto zadnji dan. Nisam lud!

Po primitku obavijesti sam napravio dvije stvari: poslao im mail da mi pojasne o cemu se radi i konzultirao se sa pravnikom.

Na mail su mi odgovorili da mi na upit mogu odgovoriti samo ako im dam svoje osobne podatke, OIB, mob, adresu, mail itd itd. Naravno da im nisam poslao. 

A odvjetnik je rekao sljedece: Posto je ugovor sa bankom potpisan 2004., tada nije bilo potrebno solemnizirati kod javnog biljeznika i po eventualnom otkupu duga od strane EOS-a, ta isprava ide u zastaru nakon 3 godine sto bi bila 2015. 

Dakle 4 godine nakon “zastare” oni mene i dalje maltretiraju za nesto za sto mislim da nemaju osnove, jer kako sam napisao, imam potvrdu banke da sam osobno dosao zatvoriti dugovanja. Oni nisu meni nikada pokazali ikakav papir da su ista otkupili od banke, koji iznos, bilo sto cime dokazuju svoju tvrdnju, a samo to sam trazio prije bilo cega dalje. Bio sam spreman platiti samo da ih skinem s vrata ako mi mogu dokazati da su u pravu. To se nikad nije dogodilio u ovih 7 godina svakodnevnog maltretiranja.

E sad, danas idem u EOS i postavit cu im par pitanja po pitanju tog “dugovanja” i da mi pojasne sto je znacio dopis mom poslodavcu da nemaju pravnu osnovu za potrazivanje.

Moje pitanje vama je: zasto nisu do sada napravili ovrhu, poslali me na sud, napravili bilo sto ako je tako kako oni tvrde? Zasto nisu poslali na FINU zahtjev za ovrhom? Zasto me do sada nisu tuzili???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, Borbena7 je napisao:

Ovo nije jamstvo da nikada ništa nije pokrenuti. Mogu raspolagati ovršnom ispravom i oni su ti koji odlučuju kada će je pokušati prisilno naplatiti.

Bio sam u FINI, platio za ocevidnik... nista! Isao u banku, pitao njih... nista. Isao na Opcinski gradjanski sud ispitati situaciju, da li igdje itko ista ima po mom pitanju... nigdje nista!
Nikad mi niti jedna kuna nije skinuta ovrhom s racuna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, Borbena7 je napisao:

Opet nije jamstvo da nije pokrenut ovršni postupak i to preko nadležnog javnog bilježnika, te da raspolažu s ovršnom ispravom koja u ovakvim situacijama u pravilu glasi na prvog ovrhovoditelja.

Vidjet cemo sto ce mi danas reci. ja samo inzistiram na tome da mi pokazu tu ovrsnu ispravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle vratio sam se iz EOS-a. Covjek s kojim sam razgovarao tamo je doslovno dobio slom zivaca.

Na pitanje da mi pokazu dokaz da je cesija izvrsena... odgovor: ne mozes to dobiti na uvid.

Na pitanje zasto do sada nije pokrenut ovrsni postupak... odgovor: ne znam.

Na pitanje zasto me i dalje maltretiraju ako je zastara nastupila 2015., a oni neosnovano zatrazili od poslodavca ustezanje dijela place.... odgovor: jer nemamo ovršno rjesenje.

Na pitanje zasto nemaju ovrsno rjesenje... odgovor: ne znam. 

Onda mi kaze: evo vama je netko poklonio XY kn i mozete biti sretni. Na moje pitanje jel to on upravo priznaje da je u zastari... odgovor: ne mogu vam to reci!
Zatrazim opet uvid u dokumentaciju, kaze ispuni obrazac i napisi oib i mail. Napisem i na mjestu gdje ide moj potpis pise: POTPIS DUZNIKA
Kazem mu da je to vrlo sporno jer bi automatski potpisao da priznajem dug jer pise DUZNIK, covjek uzima papir, zguzva, kaze "ne mogu vjerovati" i baci ga preko sobe! I jos govori kako nitko ne snima razgovore u to sobi i nema kamera na sto sam rekao da ne zelim odgovarati na njegova pitanja i da zelim uvid u dokumentaciju i odgovore na moja pitanja sa sastanka i da mi posalju mailom.  Nista telefonom, nista postom. Samo i iskljucivo mailom, ovjereno pecatom i potpisom, a njihov odgovor onda nosim odvjetniku.

Sad cekam...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naprotiv, na moje odbijanje popunjavanja obrasca jer ne zelim dati broj mobitela sam je rekao da posaljem mail sa zahtjevom. Takodjer, nakon toga sam razgovarao sa jednom sutkinjom opcinskog gradjanskog suda u Zagrebu koja vodi rasprave za takve predmete koka kaze, citiram: "predmet je u zastari definitivno i nemas sto razgovarati s njima. Zastara je nastupila najkasnije 2016 jer nista nije ovrseno, nemaju ispravu sa suda ili bilo koju odluku, a to sto su poslali poslodavcu je razlog za tuzbu i prijavu svim nadleznim institucijama."

Takodjer mi je predlozila da u dopis njima nadopisemo da za svaki sljedeci poziv, poruku, dopis postom zaprijetim tuzbom i potrazivanjem sredstava zbog visegodisnjeg neopravdanog uznemiravanja. Jer i sama kaze... ako su mi vratili ono sto je moj poslodavac uplatio njima, time su prakticki priznali da nemaju nista protiv mene. I navela mi je primjere krivotvorenja datuma i potpisa od strane EOS MATRIXA kod predavanja predmeta na sud. Eto toliko...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , rumpelstilskin je napisao:

3 pravnika, od toga jedna sutkinja, svi istu stvar kazu. Nemoguce da su svi troje u krivu. Ali cijenim i tvoje misljenje. Takodjer mislim da se s njima treba uhvatiti u koštac definitivno.

Defnitivno ste u pravu i čestitam na pravilnom načinu komunikacije sa EOS-om! Činjenica je da naplaćuju dugove u zastari, na osnovu ugovora sa nezakonitim pa samim tim ništetnim odredbama o kamatnim stopama kao što je i činjenica da računaju kamatu na kamatu (antocizam)! "Dužnik" u svakom slučaju treba paziti da ne PRIZNA DUG na način članka 240 Zakona o obveznim odnosima ili da se ne ODREKNE zastare na način članka 220 istog zakona! 

Na vašem mjestu ja ne bih uopće razgovarao s njima već bih ih uputio da "potraživanje" naplate pravnim putem, ovrhom koja bi zbog vašeg prigovora završila u parnici na sudu! Tamo sigurno gube ukoliko inzistirate da dokažu potraživanje dokumentacijom originalnog ovrhovoditelja uvidom u koje će biti vidljiva zastara ili nezakonitost u ugovorima ili nezakonit obračun kamate! Osobno mi je poznato nekoliko presuda u kojima je EOS izgubio i platio sve sudske troškove kao i nekoliko postupaka u kojima je EOS odustao od tužbe prije prvog ročišta i namirio sve sudske troškove! Dakle, to je pravi način pravne borbe sa njima! ;-)

I da, naravno da imaju ovršnu ispravu ili sigurnu procesnu situaciju ne bi ni minute pregovarali s vama već bi to naplatili prisilnim putem! :ideja:

uređeno: od Sunčana strana ulice
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sud me nece poslati jer nemaju na temelju cega. Posebno ne sada jer je sve u zastari samo se prave ludi. Ako i naprave to, na sudu definitivno gube. Danas sam se konzultirao s jos jednim vrlo ozbiljnim pravnikom koji se samo nasmijao i rekao da neka pokusaju jer ce vrlo rado on u moje ime traziti obestecenje za svo ovo vrijeme maltretiranja. Dopis za njih je u izradi i naravno, objavit cu ovdje daljnji tijek dogadjaja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija