Jump to content

Prekraajni nalog i zabrana upravljanja vozilom zbog posjedovanja marihuane


dejpi

Preporučene objave

Pozdrav, ne znam da li postoji ovakva tema vec, ali nisam ju mogao naci, a moja je malo specificna uz to. Naime, imam bratica koji je drzavljanin R. Srbije iz Novog Sada. Prilikom prelaska granice u 5. mjesecu ove godine su mu pretresom vozila na granici pronasli 1,7g marihuane u autu. Dobio je prekrsajni nalog od 5000kn za koji su mu sami policajci rekli da prakticki ne mora platiti s obzirom da RH ne salje kazne u RS. Rekli su mi nesto u stilu ma to plati kad hoces mozes i za 5 godina. I uz to dobio je 12 mjeseci zabrane koristenja inozemne vozacke dozvole u RH. E sad njega zanima sljedece, da li on moze imati problema prilikom prelaska granice ako stvarno ne plati neko vrijeme tu kazu posto je dosta velika i drugo da li s obzirom da je proslo puno vise od 8 dana od urucenja prekrsajnog naloga moze pisati zalbu/molbu da mu ukinu/smanje zabranu upravljanja vozilom.  Unaprijed se zahvaljujem svima i svi savjeti su dobrodosli! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CB0FC83C-BE7F-42AD-8CFF-096BC9B1894B.thumb.jpeg.496d1cf73d4c31d1231e1abcee6456f2.jpeg 

Ali malo mi je ovo sve nedefinirano s obzirom da u kazni ne pise adresa, sto znaci da oni vjerojatno nece slati kaznu tj odluku o stupanju presude na snagu. Sto bi znacilo da ta odluka nije provedena i on moze voziti dok mu ne dode posta na kucnu adresu gdje pise da je od tog i tog dana presuda pravomocna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija