Jump to content

Neisplata novčane naknade za neiskorišteni godišnji odmor


cosmo7

Preporučene objave

Pozdrav,

ispričavam se ako je netko već postavio slično pitanje, ali pretražujući forum nisam naletio na ovakvu stiuaciju.

Naime, kod poslodavca sam radio 2 mjeseca (2 puta sam potpisivao ugovor od mjesec dana) i time sam stekao pravo na razmjerni godišnji odmor (2/12 x 20 dana = 3,33 dana godišnjeg). Taj godišnji nisam nikad iskoristio i imam pravo na novčanu naknadu zbog toga (što mi poslodavac kod potpisivanja otkaza, naravno, njie rekao). 11 dana mi nisu ništa odgovorili na mail (a siguran sam da nikad i neće) kojim sam zatražio isplatu novčane naknade za neiskorišteni godišnji odmor. Isto tako, poslodavac me zakinuo za 2 radna dana na zadnjoj plaći, s odgovorom (parafraziram) da mi je dovoljno i ovo što sam dobio. Inače, radio sam na minimalcu i, prema radnim satima (na temelju kojih su radili platnu listu), bio sam zakinut za 1 radni dan, a još 1 radni dan mi nije nikad ni upisan u radne sate na toj listi s koje su radili obračun (inače, na drugoj listi sam siguran da je). Postoji li neki način (istitucija kojoj se mogu obratiti i sl.), a da nije privatna tužba, pomoću kojega mogu zatražiti svoja dugovanja? Bio bih spreman čak i podići privatnu tužbu radi osobne satisfakcije, ali pretpostavljam da bi mi to bilo potpuno financijski neisplativo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je.

Prijavom nećeš niti izgubiti. I jedini je način da riješiš (osim ako želiš prije toga napisati poslodavcu prema kojem članku Zakona o radu je dužan to i to i nadodati mu da ako to ne izvrši u roku koji mu daš, da ćeš sve prijaviti nadležnima). Ali ja bi išla inspekciji, da nemaš s ovim neugodnosti. A inspekcija je dužna obaviti nadzor u roku od 30 dana, odnosno 60 u posebnim slučajevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvaka vam puno na  brzim odgovorima, onda pišem prijavu ispekciji.

Već sam išao kod poslodavca, žalio sam se na neisplaćene radne dane (još u 3. mjesecu ove godine). Čak su mi u računovodstvu rekli da će mi isplatiti sve eventualne zaostatke, da samo moram to uskladiti s osobom koja je bila zadužena za raspored sati. No, ta osoba mi je bahato odgovorila da mi neće ništa dodatno isplatiti. A što se tiče isplate novčane naknade za neiskoišteni godišnji, to mi nisu ništa odgovorili. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija