Jump to content

Osiguranje odbija isplatiti odštetu


psihozg

Preporučene objave

Imao sam prometnu nezgodu u kojoj je policija izašla na očevid. Čekao sam zapisnik duže od mjesec dana i kada sam ga napokon dobio ( u njemu naravno piše da je druga osoba krivac za nezgodu), predao sam zapisnik osiguravajućoj kući koja utemeljenim odgovorom odbija isplatiti štetu jer čeka foto elaborat od policije. A foto elaborat se dobiva tek po okončanju pravomoćne presude. To znači da odštetu teoretski mogu čekati godinama. Zar zapisnik ne bi trebao biti temeljni dokument za isplatu štete, na koji ulaganje žalbe ne odgađa isplatu štete, pa ako se dokaže da nije ispravan, da me se normalno traži da vratim sredstva, pa i s kamatama ako treba. Ali nevjerojatno mi je da sam prinuđen čekati žalbeni postupak koji može trajati tko zna koliko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekaju pravomoćnu presudu, a ne fotoelaborat i nadaju se da će ovaj biti oslobođen, pa da odbiju štetu.

Stvar je u tome što sud donosi komačnu odluku i oni imaji pravo čekati sud.

Trebao bi kod njih napraviti procjenu štete da imaš polaznu točki, a onda o svom trošku popraviti auto i čekati okončanje postupka da ti vrate novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi razumljivo da se ide od pretpostavke da je policija krivo napravila zapisnik pa prigovor na to odgađa isplatu štete. Ali ja sam laik. Ja samo vidim da se takvim postupcima može zavlačiti oštećenika koji je prinuđen dizati kredit, ako je kreditno sposoban da bi kupio vozilo, jer mu je netko razbio automobil. Prinuđen je i prodavati svoju olupinu, jer dok dočeka da sud natjera osiguranje da preuzme olupinu na sebe će ležarina za olupinu stajati više od vrijednosti olupine. U cijeloj toj priči oštećenik, koliko god jednostavna i čista nesreća bila (oduzimanje prednosti), prisiljen je snalaziti se kako god zna, jer ga država ne štiti, već upravo suprotno, mora dokazivati unatoč očevidu policije da stvarno nije kriv kako bi mu osiguranje nakon tko zna koliko dugo, isplatilo novac koji su mu trebali dati nakon mjesec i pol dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem da napišete prigovor na njihov odgovor o odbijanju odštetnog zahtjeva, da tražite da sami ocijene pravnu situaciju i svoju odgovornost za naknadu štete, odnosno da isplate po njima nesporni dio štete što su po zakonu dužni. Nemate što izgubiti ako ih pisano upozorite na njihove obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija