Jump to content

Zabilježba na stanu


J888

Preporučene objave

Poštovani, 

prije nekih petnaest godina suprug i ja kupujemo dvije nekretnine financirane kreditom. Banka kao i nas odvjetnik provjeravaju papire i sve je u redu. Nakon nekog vremena saznajemo da je stan već bio prodan, nekakva prevara je bila u pitanju između dva prijatelja, nikakav ugovor nisu potpisali, novac je isplaćen  na ruke i ništa se nije moglo dokazati na sudu. Tu ta priča završava. Otprilike nakon pet godine od kupnje stana iz nekog razloga izvadim vlasnički list u kojem je banka naravno vlasnik i primjećujem nekakvu zabilježbu na stanu od strane jednog odvjetnika. Moj odvjetnik tu zabilježbu izbriše, ne pridonoseći veliku pažnju kao ni mi tad. Nikad nismo saznali o čemu se točno radilo i kako je došlo do toga. Za tri godine mi ističe kredit. Ono sto me zanima je , mogu li imati problema nakon toga ako nisam do sad? Kako da provjerim o čemu se radilo u toj zabilježbi? 

Hvala 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , J888 je napisao:

izvadim vlasnički list u kojem je banka naravno vlasnik 

Vlasnik ste Vi, a banka je upisala založno pravo na nekretnini?

prije 4 sati , J888 je napisao:

Kako da provjerim o čemu se radilo u toj zabilježbi? 

Uvidom u povijesni izvadak iz zemljišne knjige. To je javna isprava koja pored sadašnjeg stanja nekretnine, sadrži i sve promjene koje su tome prethodile.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, 

negdje sam Vam poslala odgovor , al ne znam gdje pa ću ponoviti. Vlasnik sam ja, a banka je upisala založno pravo, da. Može li se uvidom u povijesni izvadak viditi i zašto je upisana zabiljezba, koji je razlog. Inače, upisao ju je odvjetnik koji je na “glasu”.

Jesam li na koji način zaštićena , ako je banka prije odobravanja kredita trebala pregledati papire. Može li se nakon dvadeset godina plaćanja i otplate kredita netko pojaviti i tražiti stan. Hvala Vam

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , J888 je napisao:

Može li se uvidom u povijesni izvadak viditi i zašto je upisana zabiljezba, koji je razlog. 

Da, može.

 

prije 6 sati , J888 je napisao:

Jesam li na koji način zaštićena , ako je banka prije odobravanja kredita trebala pregledati papire. Može li se nakon dvadeset godina plaćanja i otplate kredita netko pojaviti i tražiti stan.

Ne možete se pozivati na rad ili pogrešku banke, sami ste trebali provjeriti zk stanje i rad banke. Svašta je moguće, a opet ne mora biti ništa. Svakako provjeriti kakvih je sve upisa bilo, te ima li sada upisanih tereta (osim banke).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija