Jump to content

pismena dostava presude


hasko

Preporučene objave

Čl. 458. ZKP-a: u roku od mjesec dana od objave, + 15 dana ako je bilo više od tri ročišta glavne rasprave, + još 15 dana ako je rasprava trajala dulje od osam dana i nije morala iznova započeti. Ako je morala iznova započeti, onda tko zna. Ti rokovi se uz obavijest predsjedniku suda mogu i prekoračiti, tako da su više instruktivni nego obvezujući za suce. Dakle, pisani otpravak presude možete očekivati bilo kada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

U mojem slučaju sutkinja nije napisala tj. dostavila presudu godinu i četiri mjeseca i to je učinila tek nakon pritiska svojih pretpostavljenih, a da toga nije bilo, onda bi lijepo čekala da nastupi zastara. U tom je razdoblju ignorirala moje tri požurnice i zahtjev za uvid u spis. Nedodirljiva. Priča se nastavila i sada se opet ponavlja. Nakon svega ona radi isto. Nema posljedica. Radno mjesto joj je zajamčeno do smrti. To je tako kada majka majku protežira bez obzira što svi dokazi upućuju na kaznenu odgovornost. Meni sutkinja svako toliko odašilje neslužbene komentare u sudnici o tome kako sam "loš" jer sam, eto, tužio okrivljenicu pa je izgleda odlučila na neslužbeni način pomoći okrivljenici da ishoduje oslobađajuću presudu u vidu zastare. Lukavo i podlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite predstavku na njen rad predsjedniku suda u kojem obnaša sudačku dužnost. O tome obavijestite i predsjednika višeg suda te predsjednika VSRH-a i Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Razmislite i mogućem traženju izuzeća ukoliko postoji kakva osnova koja bi se mogla podvesti pod otklon kao "slabiju" varijaciju izuzeća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija