Jump to content

Vozacka dozvola unatoc kaznama zbog potreba posla? (Čitajte: egzistencije)


PunoUpitnikaIznadGlave

Preporučene objave

Postovani, 

Molim Vas za savjet, poprilicno sam vec po tom pitanju zabrinuta, zato sam se toliko i raspisala, ne zelim da Vama ostaje milion upitnika iznad glave kao meni, pa mi mozda i uspijete pomoci.

Dakle, situacija je slijedeca: osobi je vozacka dozvola za B kategoriju oduzeta na 6 mjeseci prosle godine u srpnju, ali posto je covjek u kolovozu dozivio prometnu nesrecu i bio duze vrijeme na bolovanju, to mu nije pretjerano u danom trenutku radilo probleme. Tek sada problemi pocinju, posto su ga skinuli sa bolovanja, a po zanimanju je dostavna sluzba. Navedena vozacka dozvola sada mu treba vise no ista, posto izgubiti ce posao bez nje - posto se treba vratiti sa bolovanja+treba mu vozacka dozvola za posao, a ne moze je podici zbog neplacenih kazni navodno? To doista tako funkcionira? Imao je za platiti neki  iznos kazni zbog nakupljenih manjih prometnih prekrsaja, a na kraju je kao tresnju na slag popio kaznu za voznju na motornom vozilu bez polozene dozvole  za A kategoriju (normalno, za to je dobio jos i najvecu novcanu kaznu i oduzumanje vozacke dozvole za A kategoriju na 6 mj cim polozi do kraja) pa je sada vec rijec o nekih 12.000-15.000 HRK kazni. Radi za minimalac, kao polovica ove drzave, inace mozda nebi ni gomilao te kazne; a ako ne dobije vozacku  dozvolu nece primat ni minimalac vise. 

Mene zanima, kome/gdje/na koji nacin se moze slati molba da mu nakon sto obavi lijecnicki pregled izdaju vozacku dozvolu za B kategoriju obzirom da je tih 6 mj. zabrane isteklo, a vozacku ne moze dobiti bez poplacanih kazni- kazne ne moze poplacati dok ne digne vozacku i pocne radit za tu mizeriju. Zanima me moze li on na ikoji nacin to rijesiti ili? Postoji li itko kome se moze slati molba? Da mu omoguce naknadno placanje na rate, posto mu je prijekopotrebna za posao? A bez posla nema placanja? U Zagrebu je za vozacke dozvole nadlezna Heinzlova? Po treba li to mozda njima slati? Kako uopce to treba napisati? 

Ako je netko upucen, pa i najmanje - sigurno je uoucen vise od mene, pa bi bila krajnje zahvalna na ikakvoj pomoci/ savjetu/ smjernici.

Hvala Vam svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, imao je oduzetu vozacku na 6.mj., a u meduvremenu je ista i istekla, dakle trebao bi napraviti novi ljecnicki i otici izvaditi novu vozacku, ali navodno je ne moze izvaditi dok se ne plate kazne? Posto mu je prijekopotrebna zbog posla, cuo je slicne slucajeve da su ljudi pisali molbe za ponistenje oduzimanja vozacke zbog toga sto im je ista potrebna za egzistenciju, posto im je potrebna za posao kojim se bave, pa je zamolio da provjerim je li to istina ili samo rekla-kazala. 

Dakle, smatrate dok ne plati sve nema vozacke? I nema ni sanse da nesto nekome negdje pise po pitanju toga? 

 

Puno Vam hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nema šanse i nema kome pisati.

Međutim, vozačku ne može izvaditi samo ako su te stare kazne upisane u registar. To nejde odmah, nego treba proći vrijeme i procedura (čekanje, prisilna naplata i sl.). Je li siguran da su neplaćene kazne upisane u registar? Ako nije, može otići u Heinzelovu i provjeriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija