Jump to content

Nasljedjivanje dugova


cat80

Preporučene objave

Dosta je komplicirano, ali cu nastojati biti sazeta: prije tjedan dana sam dobila rjesenje o nasljedjivanju i rok za zalbu istjece prekosutra. U rjesenju smo kao nasljednici ostavine mog pokojnog oca navedeni moje sestre, brat i ja, te nasa majka. Moje sestre i brat su prihvatili nekretnine kao nasljedstvo, ali su se odrekli racuna u majcinu korist, tako da je moja majka vlasnica 4/5 racuna i potrazivanja prema HZMO, a ja 1/5. Moj otac je imao i neke dugove, iznos nam je jos uvijek nepoznat. S obzirom da su se moje sestre i brat odrekli racuna(iako su prihvatil.i nekretnine kao nasljedstvo), da li to znaci da oni ne odgovaraju za dugove, nego samo moja majka i ja? Zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , cat80 je napisao:

da li to znaci da oni ne odgovaraju za dugove, nego samo moja majka i ja?

Svi odgovarate za dugove do visine vrijednosti naslijeđenog dijela. Iako solidarno odgovarate za dugove, vjerovnik može pokušati namirenje od bilo kojeg nasljednika, odnosno u praksi pokušavaju od onoga kod kojega se mogu najbrže namiriti. Također, ne vidim na što bi se ovdje mogli žaliti po tom zaprimljenom rješenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija