Jump to content

inspekcija rada-posljedice


bergi345

Preporučene objave

Poštovani,

u firmu u kojoj radim došla je inspekcija rada. Ono što ja znam je da je plaća u toj firmi neredovita, da neredovito uplaćuju zdravstveno i poreze i doprinose i da firma ima dugove. Zanima me koje su moguće posljedice za firmu s obzirom na ovo što sam navela? Jel moguće da inspekcija rada privremeno zatvori firmu i u kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi? I, ukoliko bi se firma privremeno zatvorila, u kakvom bih ja statusu bila? Trenutno sam zaposlena po ugovoru o radu na određeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada inspekcija rada utvrdi nezakonito postupanje za koje je predviđeno donošenje upravne mjere, tada inspektor rada poslodavcu rješenjem naređuje otklanjanje utvrđene nepravilnosti u određenom roku, a ako tako ne postupi inspektor rada može rješenjem zabraniti rad.

Ako se utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjen prekršaj ili kazneno djelo, inspekcija rada dužna je poduzeti propisane prekršajne mjere (izreći novčanu kaznu, izdati prekršajni nalog, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu).

I kada inspekcija rada utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, tada podnosi prijavu državnom odvjetništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija