Jump to content

Žalba nakon isteka roka za žalbu na pravomočnu ovršnu ispravu


Majstorsmora

Preporučene objave

Kakve su mogučnosti podnošenja žalbe na pravomočnu ovršnu ispravu nakon isteka roka za žalbu,ako sam naknadno dobio dokaze protiv ovrhe koje u trenutku ovršnog postupka nisam imao.Jeli to izvanredan pravni ljek propisan članom53. OZ. Ovrhovoditelj nije imao valjani ugovor samnom na temelju kojeg  potraživa tražbinu, te stoga ovrhovoditelj nije ovlašten tražiti ovrhu na temelju ovršne isprave. Dali će sud obustaviti ovrhu ili me uputiti u parnićni postupak. Mogu li tražiti privremenu obustavu ovrhe dok sud ne riješi moju žalbu. Koliko bi koštalo otprilike sastavljanje i pisanje žalbe od strane odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek možete koristiti žalbu temeljem žalbenih razloga po čl. 53. Ovršnog zakona. Odluka suda dalje ovisi o žalbenim razlozima i odgovoru na žalbu od strane ovrhovoditelje, ali najčešće se ovršenik upućuje zaključkom da pokrene parnični postupak u kojem će dokazati svoje tvrdnje. Možete tražiti odgodu ovrhe temeljem čl. 65. Ovršnog zakona, a ovisno o predmetu ovrhe sud odlučuje o ovakvoj odgodi. Visina troškova odvjetnika ovisi o visini predmeta spora tj. visini Vašeg duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Majstorsmora je napisao:

mislim da nebi trebalo biti više od 500kuna

Odvjetnici svoj rad naplaćuju sukladno tarifi

http://www.hok-cba.hr/hr/tarifa-s-objasnjenjima

Za ovakvu žalbu Vam ne treba odvjetnik, jer je to tek početak spora ukoliko se ovrhovoditelj ne povuče i ne zatraži sam obustavu postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija