Jump to content

Posudba novca


josiphr

Preporučene objave

Pozdrav, ne mogu naći po internetu da li ima neki konkretan odgovor ili način kako doći po novca koji sam posudio kvazi prijatelju.

Naime dužan mi je 10 000 kn, a od dokumenata imam izvadak s mog računa s naznakom "POSUDBA" i uz to još kopiju prepiske gdje mi šalje molbu, razloge, obećanja i slike računa.

Ne znam gdje se obratiti, da li mogu prodati taj dug, i kome? da li ići na sud? 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da pokušate prvo, pisanim putem, preporučeno i s povratnicom, poslati mu poziv da Vam u nekom točno određenom roku vrati posuđeni iznos, jer ćete u protivnom podnijeti protiv njega kaznenu prijavu i pokrenuti postupak radi naknade štete. U pogledu prodaje duga, ove agencije koje posluju na tržištu za sada ne otkupljuju dug od fizičkih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi bilo najbolje, no, ako se on ogluši i neispoštuje Vaše upozorenje podnijeti kaznenu prijavu radi počinjenja KD iz čl. 236 .KZ-a (prijevara), naravno, pokrenuti i parnični postupak radi naknade štete prouzročene tim KD (povrat posuđenih novčanih sredstava) uz prilog relevantnih dokaza koje navodite..

Sretn Vam..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija