Jump to content

procedura u prekršajnom postupku


anonimno

Preporučene objave

Naime pozvan sam na pripremno ročište kao okrivljenik zbog prometnog prekršaja. Zanima me mogu li tražiti da dođu sva tri policajca koji su bili na mjestu događaja, (a ne samo onaj koji je utvrdio prekršaj) i koliko svjedoka mogu pozvati, da li ja mogu postavljat pitanja policajcima i svjedocima. Naime samo jedan policajac je "zapazio" prekršaj dok ostala dva nemaju pojma o čemu se radi a bili su na istom mjestu u trenutku počinjenja!!!!! dali sud slijepo vjeruje iskazu policajca ili postoji mogućnost da se pobije iskaz policajca! Tko snosi troškove postupka, mog prijevoza do suda (cca 300 km), student sam i nemam primanja!!!!! Mogu li odgoditi ročište dan prije u slučaju nemogućnosti dolaska (ispit na faxu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sud dolazi vođa ophodnje odnosno prvopotpisani u prekršajnoj prijavi. Ročište možeš odgoditi ali to ćeš dokazati (nije obavezno) potvrdom. Nemaš se šta sa policijom raspravljati ako si uhvaćen u prekršaju jer ćeš si samo zakomplicirati predmet, a možda i sučevo mišljenje o sebi. Njihov će odgovor uvijek biti isti. Bolje objasni svoju situaciju na sudu (nemaš primanja,nisi kažnjavan po prometu itd., neću više tako voziti.....) pa ćeš vjerovatnije biti blago kažnjen.

 

i ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija