Jump to content

manja satnica od zakonski propisane


liptus

Preporučene objave

Pozdrav , radim preko student servisa u jednom ugostiteljskom objektu , no moj poslodavac me umjesto zakonski propisanih  23,44 kn na sat (vidljivo piše u studentskom ugovoru ) , plaća 20 kn na sat , počinjem sumnjati da mi piše manje sati nego što odradim. Nažalost ne vodim evidenciju o tome jer sam vjerovao poslodavcu  da pošteno vodi evidenciju mojih radnih sati .

Što da učinim u vezi toga ?  Želim da postupa prema zakonu i da me plati tako , razmišljam  o nekakvoj prijavi . 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji prekršajna odgovornost naručitelja radova u iznosu od 100.000,00 kn ako ne izvršuje isplatu ili neistinito prikazuje podatke, a inspekcijski nadzor nad primjenom tog zakona vrši inspekcija rada, tako da bi prijava išla njima, no predlažem da prvo sami počnete voditi evidenciju svojih odrađenih sati, kako biste mogli podastrijeti neke dokaze inspekciji. U pravu ste, čini mi se da je minimalna neto satnica 23,44 kn, tako da Vam se ne smije isplaćivati manje od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok , hvala puno na odgovoru , dali kao dokaz  mogu priloziti razgovor   u kojemu poslodavac priznaje da me placa ispod zakonski propisane satnice ? Naravno to cu uciniti pomocu mog mobilnog uređaja a u ostalom imam prijatelje kolege na poslu koji su svjedoci navedenih tvrdnji .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 14 minuta, liptus je napisao:

Naravno to cu uciniti pomocu mog mobilnog uređaja a u ostalom imam prijatelje kolege na poslu koji su svjedoci navedenih tvrdnji

Zaboravite na ove metode. Kako Vam je Ruby savjetovala, vodite uredno evidenciju odrađenih radnih sati, a ona mora biti usklađena sa isplatom, koja pak mora biti u skladu sa ugovorom. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svjedoci predstavljaju dokaz, ali čisto sumnjam da bi svjedoci riskirali svoje radno mjesto zbog pomoći drugom radniku, a što se tiče neovlaštenog audio-snimanja, postoje određeni rizici vezano uz isto, a to je da kazneno odgovarate zato što ste poslodavca neovlašteno snimali (ili da se protiv Vas barem pokrene kazneni progon, što je dovoljna neugodnost samo po sebi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija