Jump to content

Naplata racuna bez Ugovora i suglasnosti o promjeni cijena


Mare36

Preporučene objave

Poštovani,

Dobila sam od Općine od koje uredno zakupljujem javnu površinu ispred kafića još od ‘96.godine uplatnice za najam javne površine za 2019.god. u iznosu od 64% većom cijenom nego prijašnjih godina. Ugovor o zakupu mi nikad nije dostavljen na potpis, niti je javno objavljeno ikakvo povećanje cijena i tražena suglasnost.

Na početku sezone (radimo sezonski od 1.6.-30.09.) dobili smo Zahtjev za najam javne površine (koji nikad inace ne dostavljaju prije sezone, tipicna lijena administracija)  i dostavili im ga, ali do sada nije nam poslan odgovor niti Ugovor o najmu na potpis, vec samo uplatnice sa suludim iznosom,

Na moj email odgovaraju da osobno dodjem u ured na uvid i potpisati Ugovor i ne zele pismeno odgovoriti na prigovor. Zanima me sto mogu ocekivati ukoliko mi ne uvaze prigovor, odnosno ne odgovore pismeno, a ne uplatim dostavljene uplatnice? Imaju li pravo naplate bez prethodnog Ugovora i suglasnosti? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ako ste Vi zaista konkludentnom radnjom pokazali da želite sklopiti taj ugovor (dakle, korištenjem javne površine ispred kafića za svoju gospodarsku djelatnost), onda bez obzira što ugovor nije formalno sklopljen, morate platiti navedenu naknadu, bilo u vidu naknade štete što ste koristili prostor a da za to niste imali valjano dopuštenje vlasnika, općine, bilo u vidu ugovorne obveze. Dakle, ne vidim da ćete se moći dugoročno izvući od ove obveze prigovaranjem da su je zaračunali bez ugovora i suglasnosti. Također, valjalo bi vidjeti što u ugovoru piše.

Eventualni zajednički pritisak svih gospodarskih subjekata koji koriste javne površine mislim da bi urodio plodom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Mare36 je napisao:

Želite reći da oni mogu odjednom povisiti cijenu koliko žele bez ikakve prethodne obavijesti, niti javno dostupnog cjenika i legalno naplatiti?

Nije baš tako, jer se ovakvi uvjeti uređuju temeljem Odluke o zakupu javnih površina koju možete pronaći u službenim glasnicima općine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U službenoj Odluci o davanju u zakup javnih površina ni u jednom članku se ne spominju uvjeti promjena cijena niti je cjenik javno dostupan. 

Cijene zakupa su vidljive samo u Ugovoru o najmu, a koji Opcina ne dostavlja odmah ni nakon podnosenja Zahtjeva. Apsurd je da na temelju Zahtjeva samo, bez uvida u Ugovor i cijene, oni mogu naplatiti koliko god žele. 

Po dosadašnjim informacijama izgleda da  treba šutiti i platiti i biti presretan što nisu bubnuli cijenu od npr.2 mil kn!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija