Jump to content

Udaljenost od međe


aragogo

Preporučene objave

Pozdrav!

Zemljište mi je izrazito usko (toliko usko da me bilo strah hoću li dobiti građevinsku dozvolu) no dobio sam ju. Kuća je izgrađena i fasadirana (a to je bogami trajalo).

No problem je sljedeći: prednji dio kuće je krivo iskolčen te nije 3m od međe s jedne strane već 2,90m - u to ulazi i fasada, bez fasade je nekih 2,99. Znači kuća je malo nahero. I to baš prema susjedima. 

Partner i ja čekamo uporabnu trenutno, novci su problem i sad nas je još strah da susjedi do nas ne dignu buku oko toga jer su stvarno neugodni prema nama. I susjedi imaju kuću koja nije 3m od međe već 2,5 ili tako nešto no sumnjam da se nešto može tu poduzeti jer je kuća stara i sigurno ima sve dozvole. Inače, zbog užih ali duljih razmjera naših dvaju zemljišta, njihova kuća je dolje kod ceste a naša više uvučena unutra tako da imamo pogled s bočnih prozora na tuđe vrtove a ne u tanjure. :smijeh:

Razgovarati s njima nije moguće. Egocentrični su, a da ne spominjem i otvoreno, odvratno homofobni. Nisam siguran plaća li se kazna ili što, ali samo mi je bitno da kuću ne rušim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutni zakon o gradnji sadrži odredbe o dozvoljenim odstupanjima, osim u pogledu odstupanja od obveznog regulacijskog pravca, udaljenosti od međe i sl. To su prije utvrđivali samo prostorni planovi. No, tko je utvrdio da je međa baš tu gdje završava 2,99 (2,90). No svejedno, kako je građevina vjerovatno građena prema prijašnjim propisima te u glavnom projektu nije navedena fasada, tlocrtno tih 2,99 mislim da ne bi trebao predstavljati problem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija