Jump to content

Dioba suvlasničke zajednice nekretnina


hiksi123

Preporučene objave

Nakon djedove smrti i ostavinske rasprave nasljedio sam jednu trećinu cjelokupne imovine koja se satoji od dosta nekretnina i nekoliko pokretnina. Dobio sam od odvjetnika ( koji je punomoćnik tetke i strica s kojima dijelim nasljedstvo) prijedlog diobe suvlasničke zajednice nekretnina u kojoj je navedeno četiri prijedloga. Niti jedan prijedlog mi ne odgovara jer mi ne žele prepustiti dio zemlje koji je moj pokojni otac kupio, a mi radimo i obrađujemo tu zemlju preko 20godina. Postoje svjedoci da je otac kupio i mi obrađivali zemlju. Znam da je greška bila što je moj otac pisao zemlju na njegovog oca, ali sad nema povratka. Moje pitanje je moram li se očitovati tom odvjetniku koji zastupa strica i tetku? Što će se dogoditi ako ne odgovorim? Trebam li to iskomunicirati s njim osobno ili uzeti drugog odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, hiksi123 je napisao:

Moje pitanje je moram li se očitovati tom odvjetniku koji zastupa strica i tetku?

Niste u obvezi, no izvjesno je da će ubrzo pred sudom pokrenuti postupak za razvrgnuće suvlasništva na neki od načina koji su vam predložili u dopisu. 

 

, hiksi123 je napisao:

Niti jedan prijedlog mi ne odgovara jer mi ne žele prepustiti dio zemlje koji je moj pokojni otac kupio, a mi radimo i obrađujemo tu zemlju

Mišljenja sam da niste u velikoj opasnosti, ovo iz razloga što se radi o zemljištu koje je moguće geometrijski podijeliti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija