Jump to content

Ozljeda na radu


Picaso

Preporučene objave

Pozdrav,trebao bih informaciju!Supruga mi je imala lom ruke na radnom mjestu(pomoćni radnik je u mesopreradi) i doktorica joj je rekla da ispuni formular za ozljedu na radu a njezin poslodavac(privatna firma) je rekao da nema potrebe da ispunjava da će joj dati 100% bolovanje!Mene zanima ima li kakvo pravo po zakonu na odštetu na radu jer radi sa strojevima i mislim da bi trebala biti osigurana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Naime, osim na 100% bolovanje, radnica bi mogla imati pravo i na naknadu štete zbog ozljede na radu, s obzirom da za istu poslodavac odgovara po principu objektivne odgovornosti, a isto tako, ako je do ozljede došlo zato što poslodavac nije slijedio odgovarajuće propise o zaštiti na radu, poslodavac bi mogao i prekršajno odgovarati, što mu je vjerojatno cilj izbjeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, Picaso je napisao:

Hvala na informaciji

i uz to da imate pravo korisiti što je gore navedeno ,usput rečeno vodite računa i o tome da bi moglo doći do problema sa poslodavcem nakon što se inzistira na nećemu što zaslužujete....što se nažalost dešava...na ništa vas ne nagovaram,već samo da dobro procijenite situaciju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija