Jump to content

smijemo li hodati goli u stanu


Damaiondie

Preporučene objave

U stambenoj zgradi na moru stubista nisu ozidana. Malo je tesko za predociti si, ali zamislite da na mjestima gdje bi uobicajena zgrada imala zidove, ovdje je sve otvoreno pa sa stubista i podesta mozete tresti krpe. Cak balkoni imaju zidane ograde, a stubista i podesti pocincane. E, susjedi vole zivjeti vani na tim stubistima. Izgledaju poput terasa, takve su im i ograde. Podesti su veliki, barem 20ak m2 i ispred naseg prozora dnevnog boravka su 3 seta stolova neki sa po 6 stolaca gdje susjedi iz 3 stana na nasem katu borave od jutra do mraka. Osim sto moramo slusati sve njihove telefonske razgovore, brbljanja izmedu njih, urlanje djecurlije, moramo udisati i smrad njihovih cigareta. 

Nas jedini prozor u db je, kao i u cijeloj zgradi, poput francuskog balkona - ide do poda. Preko puta njega stan nema prozor na tom mjestu i imali bismo potpunu privatnost da ovi svi ne sjede nama ispred prozora. 

Pitanje je: da li smijem biti gola u stanu? 

Ni meni se ne gleda stare debele muskarce koji na metar od mog kuhinjskog stola sjede u gacama. Ne vidim zasto bi morali imati spustene rolete cijeli dan (ili navucene zastore) samo da ne ometamo 3seta susjeda koji nam cijeli dan od jutra do mraka borave i galame ispred prozora. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Damaiondie je napisao:

Pitanje je: da li smijem biti gola u stanu? 

ako to nikome nesmeta smiješ :)

prije 3 sati , Damaiondie je napisao:

Ni meni se ne gleda stare debele muskarce koji na metar od mog kuhinjskog stola sjede u gacama

a da su mlađi .....šalim se ....

gledaj,imaš dvije mgućnosti.....prva je da njih na neki način makneš odatle i ti onda možeš gola šetati koliko hočeš....a druga je da spustiš roletne ako to njima smeta.....

ti smiješ šetati gola po stanu,ali ako se to ne vidi kroz prozor....ako uzmemo npr neki grad ....na skoro svim kućama se kroz prozor iz nekog kuta može vidjeti unutra pogotovo po noći kad je svjetlo upaljeno....pa iz toga ti je jasno da baš ne bi bilo dozvoljeno da svi imaju pravo u svom stanu šetati goli unatoč pogledima drugim i unatoč tome što je to njihov privatni stan ili kuća.....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni bi možebitno postojalo vrijeđanje moralnih osjećaja građana koje je prekršajno kažnjivo, iako se ne radi o javnom mjestu već o privatnom prostoru, ako se Vaš privatni prostor "prelijeva" u javni (ovo je sudska praksa već riješila), no moram priznati da nisam naišla na takvu praksu glede raskomoćivanja u svom privatnom prostoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam oboma na odgovorima.
Izgleda da im ne smeta uopce jer se nisu bunili niti smanjili boravak na podestu.

Unutrasnjost naseg db se sa javne povrsine (tipa ceste) ne moze nikako vidjeti jer je ispred zid drugog stana, a navecer kad je upaljeno svijetlo, normalno navucemo zastore, spustimo rolete. Problem mi je bio da li smijem biti razodjevena u stanu po danu kad nije upaljeno svjetlo. Db ima samo taj 1 prozor i da je navucen zastor (iako imamo i zavjese, ali se kroz njh sve vidi), morali bismo imati i po danu upaljeno svjetlo i onda jos i klimu jer ne mozemo prozracivati ako je zatvoreno.

No, izgleda da ovima to ne smeta, ionako su i oni svi u gacama i to na zajednicom prostoru zgrade, gdje ih moze vidjeti svatko tko hoda dvoristem ili stepenistem. Nas kroz taj prozor mogu vidjeti samo osobe koje se namjerno instaliraju ispred i ciljano gledaju nama kroz prozor. 
Slika rijetke situacije kad nikog nema na podestu u prilogu cisto da vidite kak to zgleda.


Buduci da nisu zvali policiju niti imalo smanjili boravak na podestu, pretpostavljam da ih ne ometam.

Hvala i lijepi pozdrav!

20190801_104138.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija