Jump to content

postupak izvlaštenja


niro

Preporučene objave

Poštovanje,

Kupljen komad zemlje ( građevinski )  u Zagrebu prije 25-30 godina, oko 950 m2 ( nije pozvan geodeta na izmjeru ). Mala ulica koja spada u kategoriju nerazvrstane ceste. Grad Zagreb uzima sa jedne gruntovne i u tom trenutku čini mi se jedne katastarske čestice oko 120 m2 ( koje su u moje vlasništvu a na kojima je sagrađena cesta , zemljište za cestu nikada nije plaćeno ) . Grad Zagreb dio na kojem je cesta  tih oko 120 M2 nekakvom parcelacijom pretvara u 3 katastarske čestice. Najveću katastarsku parcelu   ( oko 60  %)   ne želi isplatiti pod izgovorom da je tu službeno cesta, ostale dvije manje parcele ( su produžetak te "javne ceste " i spadaju kao u privatan put )  angažira vještaka i koji je proveo svoj posao  i napravljeno katastrofalno i na koje je uložen s moje strane prigovor i prihvaćen od grada Zg. Grad naručuje novo vještačenje i taj vještak radi onako prilično korektno . Pošto zemljišne knjige nisu uređene, nije spojen katastar i gruntovnica na mojoj parceli u međuvremenu su rađena i neka vještačenja o stvarnom/kupljenom stanju. Rezultat je sljedeći objekat koji je sagrađen na zemlji nije bio do kraja legalno izveden po građevinskoj dozvoli , napravljena legalizacija , geodeta izmjerio sve i ispada sljedeće 

- od 950 m2 koje sam kupio oko 120 m2 je na cesti a oko  30 m2 kod susjeda u dvorištu. Tako da sada nakon legalizacije i nove izmjere unutar ograde imam oko 800 m2.

 

Grad Zagreb me nakon svake poduzete radnje obavijestio i ja sam se na svaku njihovu radnju pretežno negativno očitovao iz navedenih razloga ( većina toga je nekorektno napravljeno ). Stavili su prije 3 godine zablilježbu u gruntovnici da je postupak izvlaštenja u toku

Molim za mišljenje

 

1. Dali netko ima konstruktivan savjet koje sve radnje da poduzmem da mi isplate cijeli moj gruntovni i katastarski dio prije parcelacije? Znači svih 120 m2?

2. Na razmaku od 70 metara po dužini ceste  izvlašćuju  ( znači sve uz cestu odnosno dio ceste koji je proširen prilikom uređivanja odnosno asfaltiranja )i druge susjede i njihov komad zemlje koji služi istoj namjeni i u istoj je kategorizaciji zemljišta, njima vještak procjenjuje npr. 200 jednom, drugom 180, a meni 110 ( i to ovaj vještak koji radi korektno ). Koje radnje poduzeti da se situacija ispravi i postavi jednako za sve?

 

3. Pošto su stavili zabilježbu u grutovnicu a koja je tamo već  3-4 godine kako bi ja obrisao tu zabilježbu jer nemogu uredno raspolagati svojom imovinom?

 

4. Nakon što je napravljena legalizacija nemogu elaborat predati u katastar/gruntovnicu na upis iz sljedećeg razloga, kada se predaje elaborat da bi upisao postojeće stanje ( 800 m2 )  mora se prije toga obavijestit sve susjede ( jedan od susjeda mi je i grad Zagreb)  . Kad to upištete znači da se slažete sa postojećim stanjem? Pa me nisu više u obavezi izvlastiti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija