Jump to content

Prijetnja ubistvom e mail porukom


rtrpljnr123@gmail.com

Preporučene objave

Gost iz Njemačke rezervirao je u 3 mjesecu 2019 apartman u mojoj kući.Več u 5 mjesecu je otkazao rezervaciju i tražio je povrat avansa za rezervaciju.Naveo je da ima operaciju srca. Odgovorio sam da moj advokat smatra da je bolest viša sila,te da ću mu vratiti avans,ali da mi pošalje zdravstvenu dokumentaciju ili otpusno pismo iz bolnice.Nazvala me njegova rođaka iz Hrvatske ,tako se predstavila i rekla da mi on traženi dokument ne će dostaviti. Zatim mi je on poslao mail ,gdje me vrijeđa pogrdnim imenom i prijeti da ako mu u roku nekoliko dana ne pošaljem avans da će me posjetiti on i još 4 osobe sa bejzbol palicama i da ču se neugodno provesti te da ču imati trajne posljedice.Nisam tu prijetnju odmah prijavio policiji.Pred par dana me posjetila osoba koja se nije predstavila,nego samo  ja sam od N.N osobe.Pitam ga da li ima njegovu  zdravstvenu dokumentaciju,pa ću mu dati avans.On je samo rekao da se ne ću dobro provesti i otišao je.Odmah sam obavijestio policiju ,gdje su oni ozbiljno shvatili prijetnju, te sam dao izjavu,a oni napravili Obavijest žrtvi kaznenog djela,obavijest oštečeniku kaznenog djela,potvrda zakona o kaznenom postupku.Nakon 3 sata boravka u Policijskoj stanici dobio sam obavijest da su osobu pronašli u Njemačkoj ,te da će je dovesti u Hrvatsku.Zanima me postupak naknade štete kaznenim djelom u iznosu  50000 kn ,kako mi je preporučeno.Bio sam u  Opčinskom državnom odvjetništvu ,ali oni još nisu dobili predmet od policije. Moram reći da ovih nekoliko mjeseci, sam se veoma loše osječao zbog prijetnje,te sam stalno bio na oprezu. Ipak me osoba koja je došla u 7 sati ujutro iznenadila i došla mi je sa leđa pred mojom kućom,tako da je imao namjeru me napasti,ne bi se mogao obraniti. 

uređeno: od rtrpljnr123@gmail.com
ispravak teksta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što Vas zanima? Možete već sada postaviti odštetni zahtjev bilo prema onome tko je stvarno prijetio, bilo prema onome po čijem je nalogu prijetnja upućena, a možete ga postaviti u obliku imovinskopravnog zahtjeva u kaznenom postupku. Ako osoba dobrovoljno ne plati, morat ćete tužiti za naknadu štete, vjerujem da Vam advokat kojega imate sve to može pojasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva možete podnijeti već nadležnom općinskom DORH-u.

Pretpostavljam da će biti koncipiran na naknadu neimovinske štete u vidu pretrpljenog straha i duševnih boli, stoga vam kazneni sud o njemu neće odlučivati, već će vas uputiti u parnicu. Inače, moram napomenuti kako je iznos od 50.000,00 kuna preveliki i nijedan sud u RH vam ga neće dosuditi za spomenute stavke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija