Jump to content

Prijava prijetnje


DM1981

Preporučene objave

Dobar dan,imala bi pitanje,,prijavila sam bivseg momka zbog prijetnje koje glase "odrobijat cu te" kupit cu pistolj ubit cu te,,to sam prijavila u mup,sa njim imam sina 3 god ima,vrijeda me uznemirava on i njegova sadasnja djevojka,on je u nekoliko navrata izjavio da sin nije njegov na sta sam za inzistirala dnk,koji je on odbio a ona mi prijetila da je to zadnje sta sam napravila,ja sam njega prijavila i nju medutim ona ima papire da je psihicki bolesnik i nemogu puno napravit,a njega ce kazneno gonit,iz Nove Gradiske je i radi u Splitu nema adresu,koliko dugo se ceka sud za to,jer tu ima svega njegove prijetnje prijetnje njegovih prijatelja njegove djevojke,stalno me prozivaju iz cistog mira javno i po mrezama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li on priveden, odveden državnom odvjetniku, koje su mjere određene, mjere opreza, istražni zatvor, detalji neki..? 

Inače, redovna procedura ide da se prijava zaprimi, počinitelj se privodi, određuju se mjere opreza ili istražni zatvor ako postoji osnov sumnje u počinjenje kaznenog djela. Također, prije podizanja optužnice i Vi ćete biti ispitani kod državnog odvjetnika ili kod suca istrage. Nakon dovršenog tzv. istraživanja, donosi se državnoodvjetnička odluka, koja može rezultirati optužnicom ili odbačajem prijave. Ukoliko rezultira optužnicom, ista se podnosi nadležnom sudu, te se dostavlja okrivljeniku na odgovor. Nakon toga, slijedi rasprava i presuda. Kod takvih slučajeva, ne bi trebalo biti puno rasprava, niti sveukupno dugo trajati. Moguća je i nagodba sa državnim odvjetnikom ili presuda o izdavanju kaznenog naloga, a u tom slučaju državni odvjetnik predlaže sankciju, te ukoliko je sud prihvati, a okrivljenik se ne žali, suđenja niti nema. Također, ako su osobi određene mjere opreza, do presude se to provjerava na sjednici izvanraspravnog vijeća te se iste kontinuirano produljuju ako egzistira bojazan da bi moglo doći do ponovne eskalacije situacije.  Kazne u ovakvim slučajevima su u pravilu uvjetne, ako osoba nije osuđivana kazneno, a ni za prekršaj koji uključuje nasilje. Također, istražni zatvor se najčešće određuje ako se prilikom pretrage pronađe oružje. U ostalim slučajevima, u pravilu, mjere opreza iako s obzirom na okolnosti su uvijek moguće iznimke. No, to su sve mogućnosti. Koliko će to sve skupa trajati, ovisi o opterećenosti suda, ali po mojoj procjeni za iznadprosječno opterećeni sud od optužnice do prvostupanjske presude ne bi trebalo proći više od cca 6 mjeseci. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija