Jump to content

Nedozvoljeno pakiranje


dkorbar

Preporučene objave

Zaustavio sam tuđe vozilo u Jukićevoj ulici u Zagrebu uz lijevi rub kolnika, u dijelu gdje je ulica jednosmjerna u smjeru istoka i podijeljena na dvije kolničke trake razdvojene isprekidanom linijom. Vozilo sam zaustavio kratko radi istovara veće količine stvari. Dok sam unosio stvari u stan, pod brisačem je osvanula "Obavijest o počinjenom prekršaju" od strane Prometnog redarstva Grada Zagreba. Tereti me se po po općenitom i nedefiniranom članku 78.st.1. Zakona o sigurnosti prometa. Mišljenja sam da nisam ugrožavao sigurnost drugih sudionika ili predstavljao smetnju prometu, jer je promet ulicom u to vrijeme bio malen. Mogao sam stati na desnoj strani ulice na označenom parkiralištu (vozilo ima plaćen mjesečni parking), ali tada bi morao otvoriti vrata prema voznoj traci i izvlačiti stvari te ih nositi preko kolnika, što se isto može tretirati kao prekršaj.

Molim savjet, da li je bolje sačekati prekršajni postupak s obzirom da smatram da nisam kriv ili platiti odmah 150,00 kn? Da li će vlasnik vozila imati teškoća? Ako angažiram odvjetnika i budem oslobođen  krivnje, da li bi imao pravo na naknadu troškova?

Molim brz odgovor, jer rok za eventualno plaćanje 50% kazne je samo 3 dana.

Jukićeva ulica u Zagrebu 13-08-2019.jpg

Obavijest o prekršaju od 13-08-2019.pdf

Auto u navodnom prekršaju 13-08-2019.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija