Jump to content

Platio sam najam unaprijed ali našao drugi stan


KapetanX

Preporučene objave

Dobar dan, molim za pomoć. Dakle početkom mjeseca sam našao stan i zaletio se bez da sam dobro pregledao stan. Platio sam odmah 1700kn najamninu i 600 kn pologa. Naravno sve na crno. Vlasnik stana mi je dao ključeve i poslao sam mu presliku svoje osobne. Međutim kada sam navečer spavao u stanu primjetio sam neugodan smrad a i sam stan je dosta nečist. Smrada se nemoguće riješiti jer se uvukla vlaga u madrace i zidove i u tom stanu je nemoguće boraviti. Stvar je u tome da sam našao drugi stan i vlasniku smrdljivog stana ODMAH sljedeći dan predložio da mi vrati natrag 1300kn, a zadrži 1000 kn (za jedan dan mog boravka!!!). On je odgovorio da mi neće vratiti novac, da sam ja njega prevario, da mu je tlaka opet oglađavati stan i neka ja držim ključeve stana do kraja mjeseca i da mu ih onda vratim.

Što ja mogu učiniti da mi vrati natrag 1300 kn? Koja je kazna da ja njega prijavim da me drži u stanu na crno? I koja bi meni bila kazna? Koja institucija je nadležna za kazne?

Molim za pomoć jer sam totalni laik i relativno nov u svijetu podstanarstva.

 

Hvala!!!

uređeno: od KapetanX
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, KapetanX je napisao:

Pa posjedujem ključeve od stana. 

E da je to tako jednostavno... Nemate s čim dokazati svoje tvrdnje, on će reći da Vam je kao prijatelju i slično, dao stana na korištenje dok ga ne iznajmi i Vaša riječ protiv njegove. Drugi put budite oprezniji i bez ugovora o najmu nemojte se upuštati u ovakve stvari. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija