Jump to content

A1 - Povećanje računa za 20kn


gesaugen

Preporučene objave

https://aleksandar-hatzivelkos.from.hr/novi-oblik-pljacke/

 

A1 je jednostrano odlučio povećati mjesečni račun za 20kn te ako se korisnik ne slaže nude mogućnost raskida ugovora.

Mene zanima što ako ja ne želim rskinuti ugovor ali niti ne pristajem na njihovo jednostrano pocećanje potraživanja jer smo već vezani ugovorom u kojem je dogovorena cijena naše suradnje

Obzirom da se ne radi nikakav aneks ugovoru s kojim se korisnik treba složiti i potpisati ga, da li je uopće legalno da oni potražuju od korisnika dodatnih 20kn za koje se on nije izričito složio da pristaje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Poštovani,

      odgovor na Vaš upit možete potražiti na sljedećem linku:

https://www.szp.hr/sve-potrosacke-teme-na-jednom-mjestu/elektronicke-komunikacije/60
pod naslovom PRAVA KORISNIKA U SLUČAJU IZMJENE CIJENE, TARIFNIH PAKETA ILI OPĆIH UVJETA

Novu cijenu ne morate prihvatiti, ali ugovor morate raskinuti, bez ikakvih obaveza za Vas, ako ga raskinete u roku od 30 dana od saznanja za novu cijenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , gesaugen je napisao:

Mene zanima što ako ja ne želim rskinuti ugovor ali niti ne pristajem na njihovo jednostrano pocećanje potraživanja jer smo već vezani ugovorom u kojem je dogovorena cijena naše suradnje

Sklapanjem korisničkog ugovora prihvatili ste njihove Opće uvjete poslovanja, a koji jasno kažu da je u slučaju izmjena cjenika A1 obvezan izvijestiti Krajnje korisnike pisanim ili elektroničkim putem o predloženim izmjenama i pravu na raskid pretplatničkog odnosa u skladu s ovim Općim uvjetima, a A1 može primijeniti izmjene na postojeće Krajnje korisnike najranije 30 (trideset) dana od dana njihove objave, osim izmjena koje su u korist Krajnjeg korisnika, a koje se primjenjuju bez odgode. U slučaju da su izmjene nepovoljnije za Krajnjeg korisnika u odnosu na ugovorene cijene, a što je ovdje slučaj, Krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički odnos bez naknade, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa u roku od 30 (trideset) dana od dana objave predmetnih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica regulatornih obveza A1, posljedica izmjena poreza na dodanu vrijednost ili posljedica izmjene veleprodajnih cijena na koje A1 nema utjecaja. Prema navedenom, imate pravo nastaviti koristiti njihovu uslugu uz novu cijenu ili imate pravo tražiti raskid ugovora. Treće opcije nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija