Jump to content

Rušenje zida na međi


Suzana J

Preporučene objave

Poštovani, što napraviti i kome se obratiti ukoliko imate nekretninu  gdje je prvi susjed nepoznat, dugogodišnja nenastanjena stara kamena kuća na moru, a dijeli vas pregradni zid koji je također napravljen jako davno i u visini preko 2 m i nalazi se na samoj međi. S obzirom da je prostor do naše nekretnine na tom dijelu vrlo uzak, svega 60 cm, taj visoki zid nam je problem ne samo estetski i rado bismo ga u cijelosti ili dijelomično srušili. Nemamo se s kime dogovoriti ( susjedi), a ne želimo ništa izvan zakona kako nebi u budućnosti stvorili probleme ( kada se netko od nasljednika odluči vratiti ili prodati svoj dio). Kada preko geoportala potražimo vlasnike tj nasljednike ima ih jako puno i gotovo je nemoguće sve ih pronaći ( u katastru nema adrese) i ishodovati suglasnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Suzana J je napisao:

( u katastru nema adrese)

A što piše u ZK?

Uglavnom, ako je na međi onda je u suvlasništvu susjeda s obje strane međe i može se koristiti sa svoje strane do polovine njezine širine aza sve ostalo je potrebna suglasnost. Da li je stvarno na međi ili ipak na jednoj strani međe čime bi postala vlastita ograda na jednoj nekretnini te bi s njom vlasnik mogao raditi što ga je volja bez suglasnosti, utvrdio bi ovl.geodet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija