Jump to content

Prometna nezgoda ,alkoholl


steva

Preporučene objave

Molim pomoć ili savjet, krajem 5.mj. dogodila se prometna nezgoda u Zagrebu na Ilici. U koloni su se kretala tri vozila u desnoj traci u smjeru zapada te prošla križanje u Vrapču do križanja sa Zrnetičkom ulicom. Prvo vozilo je naglo usporilo u namjeri da skrene desno u Zrnetičku ulicu, drugo vozilo isto je naglo  usporavalo kao i treče vozilo koje je jedino imalo trag kočenja. Kolnik je bio mokar i sklizak, polumračna ulica (21 sat navečer). Prilikom kočenja treče vozilo je udarilo u drugo koje je bilo u kretnji te je drugo udarilo u prvo koje je skretalo. Vozač treceg vozila je imao alkohol u krvi 1,77, a ostali 0,0. Očevid je obavljen od strane policije. Osiguravajuče društvo potražuje od vozača trečeg (zadnjeg )vozila naknadu za regres za štetu oba vozila. Prema policijskom izvješću stoji da je drugo vozilo bilo zaustavljeno prilikom naleta trečeg vozila te da je nakon udarca odbaćeno na prvo vozilo. U izjavama vozača i vozačice  iz prvog i drugog vozila stoji da su se njihova vozila kretala prilikom udesa. Do sad još ništa nije došlo od policije niti prekršajnog suda vozaču trečeg vozila osim obavijest i nalog od osiguravajučeg društva da mora isplatiti cijelokupni iznos na račun osiguranja (36600kn). Ima li kakve šanse da se se pred sudom dokaže da vozač drugog vozila nije držao dovoljan  razmak i da se vozača trečeg vozila ne tereti za ostećena prednjeg kraja drugog vozila i stražnjeg kraja prvog vozila ? Poredno tome drugo vozilo je imalo euro kuku koja je datno oštetila i treče vozilo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prekršajnom postupku im nije bitno jesu li se vozila kretala ili ne, a u eventualnom parničnom postupku za štetu je moguće provesti prometno vještačenje koje bi utvrdilo koliki točno je bio doprinos svakog vozila nastaloj šteti (prvo zbog eventualnog naglog kočenja, drugog zbog eventualnog nedržanja razmaka, a trećeg zbog neprilagođene brzine 7 nedovoljnog razmaka), čime bi vozač trećeg sebi smanjio svoj dio. Međutim, pitanje je kakve su točno okolnosti događaja i ako bi bio procijenjen doprinos te alkoholiziranosti, jer je na kraju moguće da treći vozač odgovara i za svu štetu i plati sve troškove postupka (uključujući i vještačenje).

S obzirom da se radi o kompliciranoj situaciji, bolje je ptići do odvjetnika koji se time bavi i koji će moći detaljno proučiti točno taj događaj, pa dati procjenu što se i koliko isplati... Ako procijeni, vještačenje i pobijanje je moguće započeti već u prekršajnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija