Jump to content
 1. drot13

  drot13

 • Similar Content

  • objavio arisen
   Pozdrav svima,
   imam jedan problem koji možda nije toliko čest ali eto moje sreće da mene zadesi.
   Kupio sam stan u novogradnji koja nema zajedničko brojilo za struju. Naime, sva potrošnja od zgrade je spojena na moje brojilo (sva svjetla u zgradi, svjetlo ispred zgrade), a ostale susjede to naravno ne zanima i nikoga nije briga.
   Ima li možda netko savjet kako da to riješim?
  • objavio vuk vucko
   dali imam kakvo pravo na neku naknadu sto preko moje privatne imovine prelaze drvene bandere i stubovi metalni dalekovoda,jer mi umanjuju vrednost zemljista i otezavaju radove na zemljistu
  • objavio dmihovi5
   Trazim odvjetnika koji ima iskustva u rjesavanju problema uklanjanja 400kw dalekovoda s privatne parcele. Dalekovod je u Konjskom .
  • objavio josip2105444
   Ukratko. Kabel za struju sam financirao kupio i postavio od trafostanice do svoje kuce. Taj kabel prolazi preko 2 parcele uz dopuštenje susjeda i ukopan je pod zemlju. Kada su se vrsili iskopi jedan od susjeda nije zelio sudjelovati u tome jer se koristio tudim prikljuckom. Sad poslje 15 godina zatražio je svoj priključak i sat od HEP-a. Medutim trazio je suglasnost od mene da mu taj priključak ide preko toga kabela sto sam ja odbio. I sad je dosao HEP i zeli prekinuti tu kabel i dodati spoj za njegov priključak. Pa me zanima smiju li to napraviti bez moje suglasnosti?
  • objavio ..vaga..
   Poštovani,

   Područje na koje se odnosi zahtjev je Splitsko-dalmatinska županija, otok Vis.
   HEP mi je uništio pročelje kuće svojim nestručnim radovima na slijedeći način.
   Tri susjedne kuće je povezao na moju kuću sa vanjskim kablovima bez ikakvog reda protivno ikakvom stručnom pravilu o umrežavanju.
   Dva tri puta je mijenjao visine i rasporede priključaka na mojoj kući ostavljajući prijašnje klinove u mojem zidu a rupe je zatvarao sa sivim cementom.
   Goli spojevi su ostavljeni blizu mojih odvoda za vodu, strujni kablovi su mi ispod prozora.
   Slomili su mi rub kamenog bloka kuće da im se njihov kabl ne bi nažuljao i da bi bolje sjeo.
   Napominjem da se to dogodilo nedugo nakon smrt mojih roditelja, da mi je kuća građena od ručno tuckanih pravilnih 60 cm kamenih blokova
   koji su voženi parobrodima sa Hvara,Brača i Korčule. 
   U međuvremenu je došao novi direktor HEP na otoku Visu koji je bio isto toliko bahat i bezobrazan i umišljen kao i onaj ranije lažućii i lažno obećavajući da će oni 
   to sanirati u najkraćem roku.
   Poslao sam kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, poslao dopis HEP na nagovor mog odvjetnika koji kaže da to vrijedi kao i sudska zabrana izvođenja radova HEPa na mojoj kući.
   Dakle gornji kat mi je apartmanski certificiran i služi za turizam.
   Fotografije šaljem u privitku.
   Molio bih da mi se javi samo onaj odvjetnik koji može dobiti proces; znači ozbiljna i stručna osoba.
    
    
    

    
   folder.zip
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...