Jump to content

Zakon potrošača


rtrpljnr123@gmail.com

Preporučene objave

Stanar koji 1 puta godišnje kaže stanarima/ koji dolaze samo u svoj stan po ljeti/ koliko trebaju platiti za potrošnju vode,to radi bez da pokaže račun Vodovoda.Meni je odredio cijenu za 2019 400,00 kn ,a toliko je bilo i prošle godine.Isto tako kuča sa 7 stanara je dobila cestu,tako da prilaz do kuće oko 10 m2 treba asfaltirati ilu betonirati. Taj stanar mi je usmeno rekao da je prikupio 3 ponude i da moram platiti 1600 kn.Znači za 7 stanara je 11200 kn.Rekao sam mu da je to previše za taj posao.Stanar sa kućom iznad je za 40 m2 platio majstoru  3 puta manje i to 4000 kn.Tom stanaru koji zastupa i mene rekao sam da pita vlasnika kuče za majstora,pa da i nama majstor  napravi po povoljnijoj cijeni.To stanar odbija učiniti.Kao ja radim da svima nama bude bolje.Tako da me zanima ili molim pojasnite mi o Zakonu potrošaća,šta taj stanar mora učiniti.Smatram da prvo mora pristigle  ponude transparentno dati  stanarima,najbolje,staviti u poštanski sandučić.Nakon toga da sasluša stanare i izabere se najpovoljniji izvođač.Molim da malo pobliže objasnite ovaj dio prava stanara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemamo upravitelja.Ima 7 stanova.Nema zajedničke pričuve.Taj stanar samo skuplja novac 1 puta godišnje za vodu.Stanari u stanovima borave samo u ljetnim mjesecima i eventualno dođu još koji puta.Stanar ne pokazuje račun od Vodovoda ,nego kaže iznos koji želi.Meni je naplatio za 2018 god. 400 kn i sada mi je rekao za 2019 g. 400 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj stanar jedini boravi stalno u kući.Ostali stari žive u Njemačkoj,Sloveniji i Bosni i Hrvatskoj.Rekao sam mu ,da ću obavijestiti stanare ,da je iznos koji je on odredio za betoniranje 10 m2  previsok,te da ću obavijestiti nadležne institucije.Zanima me koje institucije mogu obavijestiti ?Tu se radi možda o  1 kubiku betona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje svih ovih problema bi bilo u imenovanju Upravitelja zgrade, a kasnije i predstavnika stanara. Naime, sve zgrade koje imaju tri ili više stanova ili drugih prostora, moraju imati ovakav organizirani način upravljanja nekretninom. Kako Vaša zgrada nema upravitelja, u tom slučaju bi trebalo tražiti od lokalna uprava npr. grada Zagreba, da Vam imenuje prinudnog tj. privremenog upravitelja koji će upravljati zgradom do sklapanja ugovora o redovnoj upravi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Što se "zaštite potrošača" tiče, da ne otvaram novu temu, nadovezati ću se na ovu. Zbog nedostataka u unajmljenom apartmanu, tražila sam od booking.coma povrat dijela novca. Napisali su mi da ne vide razloga zašto, a iznajmljivač je nadodao da ne odobrava on povrat, već booking.com. Ja sam sve prijavila inspekciji. Ako inspekcijski nalaz bude, da tako kažem, u moju korist, da li bi onda trebala dobiti novce natrag? Ako bookingu pošaljem to, imaju li kakvu obvezu vratiti mi novce?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A na koju onda "foru" oni odlučuju da li mi se treba vratiti novac ili ne? Iznajmljivač kaže da oni odlučuju. Imam mail u kojem mi booking.com odgovara da ne vide razlog za povratak sredstava, a iznajmljivač mi je proslijedio e-mail u kojem drugi "agent" bookinga odgovara da ne vidi elemente za povratak novca. Ja ne znam čime je regulirano tko je za to "odgovoran". Biti će da je ipak iznajmljivač. Doduše, ima brat primjer od prošle godine kad je dobio u Zg-u sobu koja ne da je bila prljava nego je bila "usvinjena"...kako je trebao ostati samo jednu noć, a nije bilo iznajmljivača na licu mjesta (brava na šifru), sve je usnimio i tražio naknadno povrat novca. Od iznajmljivača (ali porukama preko bookinga). Kako isti nije odgovarao, obratio se direktno bookingu i taj mu je ponudio neki dio svote na koji je onda pristao. Pa sad...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija