Jump to content

Prometna nesreća


Anoniman1

Preporučene objave

Sestrična je imala prometnu prije nekih mjesec dana u  Dubravi negdje. Auto je totalka i po očevidu je ona ispala kriva.Kolko sam ja shvatio ona je išla desno skretat valjda se preko tračnica htjela prestrojit u desnu traku i taman joj naišao Čazmatransov bus i došlo do sudara eh sada imam 2 pitanja.

1. Smije li čazmantransov bus  vozit po tračnicama na kojima je žuta traka ?

2. Tko je uistinu kriv? Policajac i vozač busa tvrde da je ona kriva.

uređeno: od Anoniman1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , drot13 je napisao:

Treba vidjeti kakvi su tamo znakovi, ali u principu, ako je bus javnog prijevoza (nema veze što nije ZET), može voziti po tračnicama (tj. žutoj traci) i ona je kriva.

Može malo pojašnjenje ovoga. Postoje prometni znakovi na kojima stoji da po žutoj mogu voziti TRAM i TAXI. Isto tako postoje prometni znakovi na kojima stoji da po žutoj mogu voziti TRAM, BUS i TAXI. Dali po vama BUS može voziti po žutoj ako na znaku stoji samo TRAM i TAXI? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što kaže penava, moguće je da krivnja za kretanje po žutoj i krivnja za prometnu nesreću budu razdvojene, a u u slučaju dopunskih ploča koje spominješ, sama činjenica da postoje različite mi govore da busevima nije dozvoljeno ići po svakoj žutoj.

Međutim, vidio sam sudsku praksu po kojoj je busevima dozvoljeno ići po žutoj označenoj pločom TRAM i TAXI uz obrazloženje da se to odnosi na sva vozila javnog prijevoza, bez obzira na to što konkretno piše na ploči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija