Jump to content

Nepropisno parkiranje na ulici


Marinko510

Preporučene objave

Molio bih savjet / informaciju. U naselju gdje živim (Zagreb), naselje s obiteljskim kućama, većina automobila je parkirana na ulici (unatoč činjenici da se mogu parkirati u dvorišta). Na ulici postoje označena parkirna mjesta, ulice su uske i parkirani auti ometaju normalno odvijanje prometa. Primjerice, u određenim ulicama ne može proći kamion čistoće, hitna ili vatrogasci. Dodatno imam problem s parkiranjem u vlastito dvorište (i izlaskom) obzirom da mi gotovo uvijek neki automobil djelomično blokira ulaz. Ne radi se o jednoj osobi, nego su te ulice postale nekakvo opće dobro po kojima doslovno svatko radi što hoće (odnosno, neki uopće ne a neki si uzimaju za pravo svašta) - parkiraju, nekima stoje drva za ogrjev na ulici mjesecima, neki peru stare automobilske gume itd... 

Na koji način omogućiti normalno odvijanje prometa u ulici / ulicama - koliko sam shvatio samo komunalni redar / policajac mogu dati nalog za premještanje nepropisno parkiranog automobila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu, ali (u praksi) samo ako procijene da toliko smeta da je to potrebno. Ako se u cijeloj ulici tako parkira, a većinom je riječ o stanarima, neće niti sankcionirati niti premještati vozila osim onih koja direktno smetaju kod ulaska/izlaska iz dvorišta i sl.

Što se tiče drva, pranja i drugo, za to su nadležni komunalni redari i to će sankcionirati ako zateknu kršenje lokalne odluke o komunalnom redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija