Jump to content

Odjava prodanog auta


szahtila

Preporučene objave

Prije 20-tak dana prodao sam auto,a kupac ga nije prepisao na sebe iako je to njegova zakonska obaveza po zakonu.Da li ja mogu odjaviti auto sa sebe ,imam primjerak kupoprodajnog ugovora sa podacima kupca,te fotokopije prometne i police obaveznog osiguranja.Na stanici za teh .pregled vozila rečeno mi je da sad ne mogu ništa uraditi,ali u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u članku 250 stavak 3 piše da ,ukoliko kupac u roku od 15 dana ne prepiše auto na sebe,STP na zahtjev prodavača rješenjem ukida registraciju vozila.Šta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivsi i dužan jer si prodao auto a nisi otišao s kupcem u stanicu za tehički i obavio prenos. Kazne i parkiranje je ipak najednostavnije naplatiti od vlasnika u dokumentima,a ti se poslje pravdaj i ganjaj kupca koliko hoćeš, samo je njegova dobra volja ako ti hoće vratit pare. Tko zna kakve je sve gluposti napravio i to sve na kraju dolazi vama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne shvaćam zašto, navodno, sudovi ne priznaju ugovor, a zakonski je kupac dužan napraviti odjavu,i prepis? Umjesto da kupca kazne za npr. kaznu parkinga i još mu nadodaju 700 kn kako se navodi u članku 250 jer nije prapisao auto kako zakon nalaže. Uglavnom sutra idem na STP sa isprintanim člancima zakona i pravilnika da odjavim pa javim kako je prošlo 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija