Jump to content
Mrnjica

Premještanje vozila zbog parkiranja na javnu zelenu površinu?!

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

potreban mi je savjet za situaciju sa parkiranjem i odvozom mojeg vozila koja mi nikako nije jasna. Naravno da sam automobil ostavila na površini za koju sam smatrala da se smije ostaviti, kraj nekoliko drugih parkiranih vozila. Zamislite moje iznenađenje kad su svi ostali automobili bili tamo, osim mojeg. Prva ideja bila je da je auto ukraden, jer ne vidim osnovu po kojoj bi ga pauk uzeo. Na moju sreću u nesreći, bio je pauk, a rečeno mi je da je auto uzet jer sam parkirala na zelenoj površini. Auto je bio parkiran 40 minuta do mog povratka.

Parkirala sam kod Bundeka, jer su druga mjesta bila zauzeta. Više puta sam vidjela ovdje parkirane automobile. Znam da ne postoji naplata na ovom području (ulica Savezne Republike Njemačke). Dodatno me zbunio asfaltirani i iscrtani "prilaz" tome mjestu i drugi parkirani auti, zbog čega sam zaključila da je to neiscrtani parking na kojem se može stati. Podloga je kombinacija zemlje i šljunka, nije moguće utvrditi da se radi o zelenoj površini. Isto tako, nigdje nema znaka zabrane parkiranja.

Prilažem slike - još mi uvijek nije jasno da se ova površina može nazvati zelenom površinom i da se to jasno moglo zaključiti. 

Ono što me najviše muči je činjenica po kojoj osnovi zakonskoj je moj auto uklonjen paukom, s obzirom da u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama nema nijedne stavke po kojoj bi vozilo smjelo biti uklonjeno. Dakle, zašto mi samo nisu stavili kaznu, nego su micali vozilo, pri čemu su ga oštetili (izgrebali, ali mogu staviti mačku soli na rep jer u mraku i panici nisam vidjela kod preuzimanja vozila).

Molila bih mišljenje na nekoliko pitanja:

1. imam li osnovu za prigovor na kaznu na temelju obrazloženja da se ne može zaključiti da se radi o zelenoj površini (vidi se iz slike da je kombinacija zemlje i šljunka), nema znaka zabrane parkiranja, druga vozila su bila parkirana tamo, postoji asfaltirani i označeni prilaz tome mjestu. Ili da jednostavno molim oprost jer eto, nisam mogla zaključiti ništa od toga, ali sam kriva?

2. imam li osnovu za potraživanje povrata troškova za nezakonito premiještanje vozila - iz kojeg razloga nije ostavljena kazna već se moje vozilo, koje nije nikome smetalo, nikoga ugrožavalo, zaklanjalo vidljivost ikome, niti je bilo parkirano duži niz vremena itd.; micalo s mjesta pri čemu je napravljena šteta (ne samo fizička, nego i psihička jer nisam mogla doći sebi od ideje da samo mojeg auta nema i bila sam uvjerena da je auto ukraden).

3. Imam li uopće pravo na prigovor s obzirom da je vlasnik auta moja baka (koja se može žaliti), koja nema vozačku, a ja auto imam pravo koristiti na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju (u kojem je to navedeno). Na temelju ovoga nemam pravo ostvariti niti mogućnost uzimanja povlaštene parkirne karte i mnoge druge stvari u kojima me se diskriminira na ovu osnovu (dakle po takvom bih se trebala nadati da baka čim prije umre pa da auto bude na mene..), ali to je neka druga tema.

Do sad nisam kažnjavana, uvijek pazim i parkiram auto da bude na propisnom parkingu (ja sam mislila da je i ovo taj slučaj). Auti na slici su bili tamo prije nego sam stigla, i ostali su nakon što sam vratila svoj auto, dakle samo su mene odvezli.

Molila bih savjet koja bi bila najpovoljnija akcija za mene u ovom slučaju i unaprijed od srca zahvaljujem na pomoći. 

Na slikama sam označila crvenim gdje je stajao moj auto.

20190826_205835.jpg

Inked20190826_200732_LI.jpg

Inked20190826_205626_LI (2).jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle po tom clanku se nekome nije svidio moj auto pa su njega maknuli (svi su mi rekli da je to jer je KR) i ja tu ne mogu nista?

Auto nije tamo stajao danima pa da me mice, nije me bilo 40 minuta. :(

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerovatno je zbog tablice.

Ne mora bit danima da bi ga se micalo.Pošto nema uvjeta za odvoz po ZSPC-u ostaje samo ovo.

Poštovani Drot bi znao kako dišu suci po pitanju "takve" zelene površine.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To sam čula od 100% osoba s kojima sam pričala, da je problem u tablici. 

Jasno mi je da ne mora biti danima, ali nisam bila ni sat vremena tamo i auto nestane. Iako sam, čitajući o svemu, vidjela da ljudima nestane u roku 3 minute auto, što mi je isto jednako suludo.

Ja sam stvarno promišljala je li moguće da je to zelena površina prije nego sam se udaljila od auta. Ali s obzirom da postoji i prilaz toj površini bez znaka zabrane parkiranja, da su drugi auti bili gore, i da površina nije uređena niti stvarno ima trave (ima gore i šahtova i svega), zaključila sam da je to neuređeni parking. 

Ako itko ima kakav savjet kako da na bilo koji način popravim situaciju, bila bih zahvalna. I dalje se osjećam revoltirano i baš se osjećam ko građanin drugog reda. Prema katastru, radi se o čestici koja se vodi kao ulica (čestica broj 460), iako je ispred nje i čestica koja se vodi kao pašnjak 433/33 za koju mogu tvrditi da nisam bila na njoj jer nisam bila parkirana skroz do zida (crveni kvadratic bih bila ja), vidi se na slikama gore da ima zelenog mjesta ispred auta na kojem auto nije parkiran (ovako kako stoji ovaj bijeli, tako sam ja bila do njega). 

Auto (2).jpg

Uređeno od Mrnjica

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako je u katastru zelena povrsina ona je zelena povrsina, nema veze sto nema trave, (sljunak nije nitko nasuo nego je tamo takvo tlo).

Jedino sto bi moglo biti sporno jest premjestanje jer vozilo nije nikome smetalo, trebali su napisati kaznu i ostaviti vozilo tamo gdje je. Ne znam doduse je li itko ikada uspio sa takvom zalbom (ja jesam jednom ali bila je druga situacija, nije bila zelena povrsina).

Gledaju li komunalni redari kroz prste zagrepcanima, ne znam, moguce je svasta (ali nije razlog za zalbu).

Uređeno od penava

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zapruđski otok se vodi u katastru po vrsti namjene kao ulica, mogu li se pozvati na to? Po meni, ja sam bila na tom dijelu. Ne znam kako se oni mogu pozvati na to da sam na pašnjaku stajala, a i iz mojih slika bi se isto vidjelo da nisam bila na čestici koju vode kao pašnjak.

A i da su mi samo ostavili kaznu, platila bih i rekla eto nisam znala. Ovako je ispalo baš nepravedno prema meni što su mi maknuli vozilo od toga da sam doživjela skoro pa traumu (skoro sam prijavila nestanak policiji jer tko bi uzeo samo moj auto s iste površine), a onda i trošak i oštećenja na autu... 

 

Mogu sama sebi odgovoriti na ovo pitanje, s obzirom da postoji katastar zelenila. Iako ga ne znam protumačiti, rekla bih da ako se pozovu na njega, nemam što... Da molim za oprost? Iako sam i dalje mišljenja da vozilo nisu smjeli dirati. Može li odredba o komunalnom redu biti iznad ZSPC?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

 

prije 20 sati , Mrnjica je napisao:

Zapruđski otok se vodi u katastru po vrsti namjene kao ulica, mogu li se pozvati na to?

Na što god da se pozoveš, u naravi je to zelena površina (bila bi potpuno zelena da ju parkiranjem ne uništavaju auti) i to je ono što će se na sudu gledati. Znaka zabrane nema jer ga ne treba ni biti, s obzirom da je na zelenim površinama parkiranje zabranjeno, a i to što tamo ima drugih vozila isto nije opravdanje niti će to sudu biti bitno. Vjerojatno te jesu deknuli zbog "stranih" tablica, jer to rade ama baš svugdje, što nikako nije u redu, ali to nitko od njih u eventualnom sudskom postupku neće potvrditi.

 

prije 20 sati , Mrnjica je napisao:

Može li odredba o komunalnom redu biti iznad ZSPC?

Nije iznad, nego svaka regulira nešto drugo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle, stigla je kući kazna. Trebam li je platiti u roku 3 dana i onda pisati žalbu, molbu za oprost, nešto ili je ne plaćam i pišem žalbu?

 Unutra stoji da, ukoliko ne platim u roku od 3 dana, umjesto 300 i nešto kuna moram platiti 1000 kuna, pa da se ne zeznem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ili pola u roku 3 dana ili žalba.Ako je pola kazne 350 onda je 700 puna kazna.

Što je došlo doma?Prekršajni nalog ili obavijest o prekršaju?Na obavijest nema žalbe.Ako se po njoj ne plati onda se čeka PN i na njega se piše prigovor.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemam sad uvid u to jer je doslo na baku, tek cu sutra vidjeti, ali pise da imam pravo zalbe u roku od 8 dana. 

 

To je potencijalno jos jedan problem, kako napisati zalbu jer je baka vlasnik vozila, a ja sam korisnik temeljem ugovora o dozivotnom uzdrzavanju. 

Baka nema vozacku ni nista. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Onda bi trebao bit prekršajni nalog.A ne znam zašto su ga poslali kad ne znaju tko je vozio. (bit će da su komunalni/prometni redari).

Ona će se žalit da ona nije vozila jer nema vozačku i da si ti upravljala vozilom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sto je najgore, ona zeli da platim i sutim. Tako da sam sigurna da se nece zaliti nikome nista. A i prestara je da bi uopce znala sto treba. 

Mogu li ja uopce dati zalbu u tom slucaju jer nisam vlasnik vozila? Kao osoba koja ga je koristila?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ti napišeš žalbu a ona potpiše.Ako se neće žalit kaznu plaćaš na njezino ime.

Žalbu daje onaj na koga je kazna.Ona se žali pa tebi dođe prekršajni nalog pa se onda ti možeš žalit.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala svima, to mogu javiti tek navečer kad vidim o čemu se radi.

Iako, kad izračunam koliko puta bih trebala napraviti 50 km da baka potpiše, potrošiti vremena na pisanje dvije žalbe i živaca u nadi da će mi odobriti oprost, mislim da će ispasti jeftinije i jednostavnije platiti kaznu i zaboraviti da se dogodilo. I onda još 300 kuna za proživljenu traumu nekom psihoterapeutu jer me moja okolina više ne može podijeti s pričama o tome. :majstor:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Stigla je obavijest o prekršaju. Krivo su mi pročitali, nema prava žalbe na obavijest.

Ima li smisla upuštati se u prigovore ili da se pomirim sa najskupljim parkingom ikad? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ili platiti po toj obavijesti (trebala bi imati mogućnost plaćanja pola kazne, ako ti nije istekao rok) ili poslati svoje podatke, pa se žaliti kad dobiješ prekršajni nalog.

U pravilu, sve kazne kod kojih se može platiti polovica, najbolje je odmah platiti tu polovicu, jer i u slučaju da ju sud smanji, najčešće ukupno ne bude manje od toga (manja kazna, troškovi postupka i sl.).

Ako ćeš prigovarati, to što je tamo bilo drugih auta i što je dignut samo tvoj ti ama baš ništa ne pomaže...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tako je, mislim prekrsaj je nesporan, ali... ako ti se da, napisi dopis prema Zagrebparkingu i pitaj zasto je vozilo premjesteno, pa posalji ovdje odgovor kad i ako odgovore

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Čula sam se telefonski danas s komunalnim redarom.

Doslovno mi je rekao da nisam imala srece, da tamo patrolira pauk i on je kao njima dostavio fotografije i eto tako, kao sto nekad nabasas u prometu na kaznu, tako je skupio mene. Dakle krivnja je pala na pauka. I da je njemu jasno da u stvarnosti nije vidljivo da je to zelena površina i da mogu traziti od suca oprost u vidu da mi izrekne samo opomenu te da trazim da mi se oproste i troskovi suda, jer inace nema ni smisla. I za ubuduće, ako vidim negdje besplatan parking u zg i imalo trave, da me savjetuje da ne stajem tamo. Ali auto je na baku sto komplicira stvari, prvo bih trebala njezinu žalbu da nije ona vozila nego ja, pa pisati svoju, i onda se nadati da ce sud izreci opomenu, a ne samo umanjiti kaznu (jer ako umanji onda sam opet na istome). Tako da nisam sigurna da uopće se vremenski isplati pisanje žalbi i nerviranje hoće li mi sudac samo umanjiti ili skroz oprostiti. Sigurna sam da bi mi se smilovali i da je auto na mene pokušala bih sigurno jer imam čak i relativno dobre argumente za pokajati se, ali cost benefit po mojoj procjeni nije dobar.

Ali evo da podijelim s vama najzanimljiviji dio. Predložila sam da označe područje da se tamo ne smije parkirati. Ali nažalost! oni nemaju znak za oznaku zelene površine! Mislim si, ok, ali imate znak zabrane parkiranja... Zapravo, njima super da se mi naivci možemo nasukavati gore, a oni imaju sva prava da nas odvoze kako njima odgovara.

Zahvaljujem vam svima na savjetima, stvarno ste super :) i nadam se da će sve napisano pomoći nekome kasnije tko se nasuka na zelenu površinu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.


 • Similar Content

  • objavio Bobo2001
   Danas sam pao s travom i dobio sam kaznu od 5000 kuna. Zanima me da li se taj zapis u dosijeu brise nakon odredenog vremena i da li postoji nacin da odgodim placanje ili smanjim? Takoder me zanima da li mogu ocekivat poziv pred sud? 
  • objavio FckingLinea
   Poštovanje,
   Nažalost našao sam se u situaciji da googlam i pretražujem bespuća interneta tražeći neke pravno/životne savjete vezane za višegodišnje opetovano maltretiranje od strane jedne "mentalno izazvane" osobe. Stvar ide jako daleko u prošlost pa ću pokušati maksimalno skratiti priču, držati se bitnih detalja i činjenica a biti maksimalno objektivan a sve u nadi da ću dobiti neki suvisli odgovor/savjet/ideju što i kako nadalje sa prije spomenutom spodobom.
   Živim u stambenoj zgradi u centru Zagreba. Supruga, djete, suprugina baka, šogorica(na mahove jer studira u inozemstvu), polusljepi pudl i ja. Baš smo vesela družba al smo očito magnet za razno razne spodobe. Priča ide ovako....fade out....fade in.....
   Osoba o kojoj govorim je osoba od cca 40ak godina, samohrana je majka djevojčice koja ide u prvi/drugi razred osnovne, ima 2 kile papira sa razno raznim dijagnozama i već nekoliko godina je na bolovanju. Prema pričanju drugih stanara zgrade već godinama "maltretira" kompletnu zgradu sa razno raznim zahvatima i svi joj više manje "popuštaju" prema onom principu ne čačkaj po dreku jer bu onda više smrdil - osobno smatram da je to krivi princip jer se onda grudica dreka pretvori u lavinu al to je druga priča.
   Zadnjih par godina moja je obitelj postala "meta" dotične spodobe iz meni nepoznatih razloga. Niti smo se sa njom na ikakav način sukobili (nitko od nas) niti smo joj bar ne da itko od nas zna nanijeli neku štetu ili nepravdu. Cijela je priča počela kada sam se unazad nekoliko godina u jednom razdoblju od par mjeseci parkirao preko noći (doslovno od cca 20:30 do 06:45) pred haustor zgrade inače jasno označen sa ogromnim žutim križem kao i još nekolicina sustanara. Parkiranje na taj način u centru grada je prešutno dogovoreno do te mjere da čak i policajci kada po tablici vide da se radi o stanaru zgrade ne poduzimaju nikakve mjere. Mjere izmicanja vozila i kazni poduzimaju se samo ako isto prijavi stanar zgrade. U toj je prilici bilo na sastancima stanara benignog prozivanja na koje su više reagirali drugi stanari koji isto tako parkiraju a ne ja koji sam se ispričao i rekao da ću pronaći drugo mjesto za parkiranje.
   Nastavak priče dolazi prije koju godinu kada je dotična počela vezati (lancem) dječiji bicikl na rukohvat stepeništa pa su je supruga i šogorica zamolile da ga veže samo malo više da ne smeta prilikom prolaska po stepenicama. Na to je reagirala tako da je po razgovoru sa suprugom na same stepenice (pod) naljepila traku širokog selotejpa na koju je napisala koliko točno centimetara ima za prolaz. Da ima u 5 metara krši se Zakon o zaštiti od požara kao i Kućni red ali dotična tu informaciju ne hvata. Na drugi je razgovor reagirala (sa šogoricom) deračinom i izazivanjem scene. Mi (supruga i ja sa klincem) smo u tom trenu bili na moru (možda i bolje) pa nisam imao priliku na nikakav način reagirati.
   U međuvremenu me prozivala što sam u nekoliko navrata psa (podsjećam pudl) prošetao dvorištem zgrade (pokupivši iza njega) dok je pak njoj a i nekim drugim ljudima u zgradi najnormalnije bacati hranu kroz prozore jer tako "hrane" jadne "mace" koje se skupljaju u dvorištu. To što usput hrane i golubove te štakore i miševe očito nije bitno jer smo u 1800-ima pa je to OK. Jednom sam prilikom čak i ja sa ženom u prolasku kroz dvorište oko 22 sata navečer dobil ostatke boljoneza na glavu od nekoga.
   Zatim dolazi tvist gdje joj se neka od tih istih mačaka istovarila na tepih pred ulaznim vratima (malo kozmičke karme i pravde) jer je po ne znam koji put ostavila vrećicu sa smećem ispred vrata svog stana (btw živi najbliže kantama za smeće od svih stanara) pa je za taj isti jutarnji istovar optužila našeg psa. Ne izravno ali je ustvrdila da je to pseći drek jer ona zna razliku a mi jedini u cijeloj zgradi imamo psa. Rupa u njenoj priči je da ja (debel sam i ujutro do Boga ljen) pesa u šetnje izvodim samo i jedino kroz dvorište jer mi se neda penjat iz suterena na mezanin pa spuštat u prizemlje da bi došao do izlaza iz zgrade. Istu je poruku fotografirala i zakeljila na FB.
   Sparkiram se pred haustor u petak po noći oko 01:00 u subotu oko 21:00 me zove susjed da mi javi da mi pauk diže auto. Detektivskim poslom dođem do toga da ili je spodoba ili baba od 75 koja ni nema auto pa joj moje parkiranje nije niti moglo smetat. Sva sreća ulovio sam ih da mi ne odtegle auto nego sam murji platit mislim 150 a ovim iz Zagrebparkinga 250 i to onako fino 27-og u mjesecu.
   Zadnji je događaj usljedio prije par dana. Dotična se u nekoliko navrata tijekom zadnjih mjesec dana sparkirala na 2 do 4 dana što u dvorištu zgrade (osobno to mi nikako nije sporno) ali i u haustoru zgrade. To parkiranje u haustoru je nekolicini susjeda loše "sjelo" i netko joj je podignuo brisače što je dotičnu izazvalo da se porukom obrati svim stanarima a poruka je napisana kao sve njene pisane poruke u tonu jecaja samohrane majke koja sama protiv cijelog svijeta hrabro kroči naprijed usprkos samom usudu koji je isto protiv nje.Na tu je poruku netko (ne isključujem  niti nju) nadopisao tekst "CRVENOKOSA DJ.!" a moja je šogorica jedina crvenokosa djevojka/žena u zgradi.
   Sva ta njena prozivanja i opetovani pokušaji da isprovocira neku reakciju koja je do sada i zasada izostala (ponajviše zahvaljujući mojoj supruzi koja ima te magične moći da umiri balkanjerosa u meni) je ne zaustavljaju u nastojanju da pod*ebava i dalje. U situaciji sam da mi se žena počela tiltati što i kako radimo u zgradi, da mjeseci nosimo u rukama psa sve dok ne izađemo iz zgrade ili ne uđemo u stan, da se i klinac od 6 godina počeo "šunjati" po zgradi da "ne smeta". E sada zbog ovog zadnjeg i zato što ne želim da mi klinac odrasta u čovjeka koji bu se od najranijih dana učio gledat u pod i sklanjat se pacijentima s puta ja ovo želim zaustavit i to želim napravit na za nju najbolniji a zakonski čist način.
   Imao sam ideju sa pristupom "ja sam glup i ne razumijem a trebam pomoć" nazvat i Centar za socijalnu pa da ako ništa drugo bacim njihovo svjetlo reflektora na nju jer to kaj ona dela od te jadne curice to je tužno. Djete nije ništ krivo i ona nju ne zlostavlja da me ne shvatite krivo ali radi od klinke "nesposobnog debila". Mala ode na metar dana dedi i baki na selo i vrati se jedno veselo i sretno raspričano djete. Nakon 2 tjedna sa ovom spodobom djete ne diže pogled, nema smijeha, dječijeg "vriskanja" ničeg...
   Ova stalno ko pokvarena ploča "samohrana majka", "invalid", "pučka pravobraniteljica", "policija" i u sličnom tonu.
   Mi kao obitelj smo meta i ja želim nekako zaštiti svoju obitelj a ako usput mogu zakonski stvoriti probleme, neugodu, financijsku ili drugu vrstu kazne dotičnoj spodobi odnosno nanijeti maksimalnu štetu moguću a u zakonskim okvirima nitko sretniji od mene. Nisam ovakva osoba ali ova mi jaše po živcu već preko 5 let i sada želim igrat maksimalno prljavo.
   Unaprijed zahvaljujem na volji da se post pročita u cijelosti    kao i na mogućim potencijalnim odgovorima
  • objavio Monika123
   Poštovani,
     Molim Vas pravni savjet u vezi ugovora o radu na neodredeno.   16.05.2019. potpisala sam ugovor na neodredeno sa odvjetnikom i stečajnim upraviteljem te je on u tom ugovoru naveo članak 8. "Radnik jamči poslodavcu da neće otkazivati ovaj ugovor o radu slijedećih 12 mjeseci. U slučaju da radnik otkazuje ovaj ugovor o radu ili mu bude uručen izvanredni otkaz ugovora o radu uzrokovan ponašanjem radnika dižan je platiti poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu od 2000kn neto. Otkazni rok iznosi 15 dana, bez obzira koja ugovorna strana otkazuje ugovor o radu"   Naime ja sam dala otkaz zbog pronalaska drugog posla, te obavljanja stručnog osposobljavanja. 11.08.2019. prestaje ugovor i otkazni rok je ispoštovan.   27.12.2019. Stigao je poziv na plaćanje od strane poslodavca te mene sad zanima koliko je valjana ta klauzula u ugovoru te trebam li ja platiti tu ugovornu kaznu ili je ona ništetna? Zakonom se djelomično odreduje da je to nezakonito, te da se ne slaze sa ustavnom odredbom o slobodi rada.   Unaprijed hvala na odgovoru i pomoći.  
  • objavio Radic.fil
   Zamolio bih pomoc s obzirom kako nigdje ne mogu naci konkretan odgovor.
   Zanima me kada je moguce poslati molbu za prijevremeni uvjetni otpust iz zatvora. Pravomocnom presudom osuden na 8mj, od kojih je 2 provedeno u istraznom zatvoru, odsluzenje 6mj i 5 dana ostaje na koliko je upuceno na izdrzavanje. S obzirom da je iz centra za dijagnostiku (Rementinec) napravljen prebacaj u drugi zatvor poluotvorenog tipa koji se nalazi u drugoj zupaniji. Da li se molba salje na Zupanijski sud u Zagrebu ili onaj koji se nalazi u istoj zupaniji kao kaznionica?
   Takoder, receno je da odlucivanje o uvjetnom otpustu traje do mj. dana kao cijeli postupak, da li je moguce predati mjesec dana prije odsluzene 1/2 kazne ili tek nakon proteka 1/2 kazne.
   unaprijed hvala!
  • objavio Condor93
   Pozdrav,

   neki dan sam prešao kroz debelo žuto (cca 1-2 metra prije semafora se promjenilo u crveno) na križanju Nežićeve i horvatove u N.Zagrebu. Mislio sam da ću proći te sam ubrzao ali bilo je naknap.

   To je 1 put da sam prešao na crveno od kad vozim.
   Inače ne hvatam žuto nego kočim ali mi se taj dan žurilo..

   https://www.google.com/maps/place/Ho...8!4d15.9809291

   Iznad semafora je mala okrugla kamera. E sad neki kažu da je to samo senzor za semafor da brže pali zeleno po potrebi inteziteta prometa a neki kažu da je to i kamera.

   http://cityportal.hr/wp-content/uplo...-kamerom-5.jpg

   Zanima me da li kamere iznad semafora snimaju prelazak na crveno?     
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...