Jump to content

prodor vode u stan


osupnut

Preporučene objave

lodju, koja je ogromna, ustaklio sam u PVC stolariju, od strane reg.tvrtke. Nakon prve kiše, na spoju zida i stolarije, počelo je vlažiti. Reklamirao sam izvođaču radova, oni su dolšli, nešto mazali, ali voda je i dalje prodirala. I tako 10-tak puta. Zadnji put na moj prigovor su odgovorili da više nemaju samnom ništa, iako je sve u zakonskom roku. Državni inspektorat nije bio tog mišljenja, te je i ovlašteni sudski vještak utvrdio nepravilnosti kod ugradnje. Naložio je popravak, što je drugi izvođač i obavio. Nadao sam se da je riješeno, međutim, kod zadnje obilne kiše sve se ponovilo, kao da ništa nije rađeno + na drugom kraju prostorije iz plafonjere/rasvjete je curila voda u mlazu. Na tom dijelu iznad mene je također lođa. Dio ostakljene lođe (moje) je potpuno uređen za življenje, laminat, namještaj, računala.

Zvao sam stručnjaka za hidroizolaciju, koji je utvrdio da je strop, odnosno pod  lodje iznad mene, potpuno bez hidroizolacije. Vlasnik stana iznad mene apsolutno ne želi ni razgovarati na tu temu "jer njemu ne curi ništa". Predstavnik suvlasnika hoće od mene prijedlog riješenja i on će se sa svim složiti. Upravitelj zgrade ne želi niti razgovarati na tu temu, jer je to privatno vlasništvo, te da to moram sam riješiti. To natezanje traje već godinu dana. Molim neki koristan, suvisli savjet.

Zahvaljujem

3.9.2018. poplava.MP4

IMG_20190412_061802.jpg

IMG_20190515_092501.jpg

(ruj 04, 2018 08-26 AM)Xiaomi Redmi Note 4(2340x4160).JPEG

uređeno: od osupnut
dodana fotografija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Loggia je vanjski prostor zgrade otvoren sa jednom stranom.

S naglaskom na vanjski, dakle nije stambeni tj. predviđen za stalni boravak. To što je moguće prenamjeniti ju u stambeni nosi rizike, da je hidroizolacija loše ili uopće nije odrađena kako treba. Shodno tome suvlasnik iznad ima obvezu prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima brinuti se i održavati svoj stan (vlasništvo posebnog dijela nekretnine) kao i sve pripatke tome posebnom dijelu nekretnine tako da drugim suvlasnicima ne nastane nikakova šteta. No to ne znači da je dužan postaviti hidroizolaciju jer je loše izvedena ili je nema.

Što se tiče upravitelja, isti je dužan otkloniti kvarove i oštečenja na zajedničkim dijelovima građevine iz zajedničke pričuve, a što loggie nisu.

Stoga vam je nekakovo riješenje da ponudite suvlasniku iznad da se to napravi o vašem trošku.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija