Jump to content

Prijetnje, verbalni napad i potencijalna iznuda


Baybers

Preporučene objave

Poštovani,

Jučer sam se našao po prvi put u nezgodnoj situaciji, čitajući vaš forum vidim da ima puno gorih situacija, ali želio bih se makar malo informirati o svojim pravima i opcijama s obzirom da nemam nikakvog iskustva u ovom području.

Naime, bio sam u dvorištu privatne kuće koju unajmljuje moja udruga i izvodili smo probu za predstavu koju imamo uskoro, da bi došao neki čovjek i pitao čiji je XY auto. Ja sam rekao da je moj, i onda je on počeo vikati da je njemu oštećen auto i da neću dobiti svoj auto dok mu ne dam pare, odmah sada. Na što sam ja rekao Ne i da mu neću dati nikakve novce nego idemo vidjeti što je bilo, i otišao u kuću po ključ od auta. On se počeo prijetiti da što svi gledaju i da će nas razbacati i vidjet ćemo mi itd (u tom trenu u dvorištu je 10tak ljudi, usred predstave, svi stoje i gledaju što se događa). U svakom slučaju, krenem ja prema izlazu iz dvorišta s ključevima od auta, i par prijatelja krene za nama, jer ih je bilo strah da me čovjek ne napadne. s obzirom da je bio izuzetno agresivan i dosta galamio. Na putu prema autima, koji su nekih 50tak m udaljeni od dvorišta je počeo govoriti da što oni idu tu za nama, da jel mi mislimo da se on nas boji, da će nas sve razbiti, pobiti i tako dalje. Što je najgore od svega, nitko od nas nije rekao riječ cijelim putem, osim mene koji sam mu govorio da se smiri i da ćemo se dogovoriti. On je nastavio vikati i prijetiti fizičkim nasiljem i rekao da svi izvolimo skupiti pare ovaj tren, jer mi neće dati moj auto do tada. To se nastavilo dok nismo došli do vozila, gdje su se branici dodirivali, on je s drugim vozilom parkirao odmah iza mog tako da ne mogu izaći(sve je bilo u ulici gdje on živi i ima 2 auta). Ja sam htio razmijeniti podatke da to riješimo preko osiguranja itd, ali je on nastavio s tim da on hoće pare na ruke odma sada odma. Umeđuvremenu je iz kuće izašla njegova majka, počela raditi dramu, da vidimo li mi što smo učinili, mi smo krivi itd(valjda jer je on uzrujan i dernja se na nas i prijeti nam). Imajte na umu, da cijelo vrijeme s nama ide još 2-3 moja prijatelja, ostali gledaju iz dvorišta. Ja sam mu rekao ok, idem po novčanik i dokumente i otišao natrag u kuću, zajedno sa prijateljima, te pozvao policiju s objašenjenjem da mi pored auta stoji čovjek koji biva jako agresivan i prijeti nam. 

Nakon jedno 15-20 minuta, stiže policija, dva vozila, u tome trenutku ja i dva prijatelja koji su direktno svjedočili svemu sa 2 metra dajemo iskaze itd. Policija nije htjela uopce komentirati situaciju s autima, jer su rekli da je to za prometnu policiju, i da možemo ili zvati njih ili se sami dogovoriti. Predložio sam da ispunimo izvjesce za osiguranje itd, pred policijom dok su oni jos tamo, na sto su svi pristali. Jer sad kad je dosla policija, odmah se smirila situacija, nije bilo vise vikanja, prijetnji itd. Kad se sve ispunilo, ja sam uzeo svoje vozilo i otisao zajedno s policijom, za svaki slučaj. 


E sad, policajci su mi rekli da je on dobio prijavu i da ću morati na sud kad dobijem poziv dati svoj iskaz ili nešto. I načuo sam da je on govorio policiji da neće ništa platiti bla bla i spominjao se sud. Što se tiće vozila itd, to nek osiguranje riješava, mene zanima, o ćemu je tu riječ, jel u pitanju PP ili KP te što se od mene očekuje na sudu i koje su mi opcije? Jer po svemu što sam pročitao, prijetnje nasiljem i smrću su KP, plus neznam jel ovo spada pod iznudu, jer nije htio ništa osim da mu odmah platim, nikakvo osiguranje niti išta. Plus, rekao je grupi od 10tak ljudi da će nas sve razbiti, pred njima, čak ga je netko posprdno pitao "zar baš sve?". I onda je tražio novce od nas. 

Kažem, prvi put se nalazim u ovakvoj ili sličnoj situaciji, pa me zanima što slijedi jer želim biti spreman i znati koje su mi opcije. 

Hvala u naprijed!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja isto mislim da je pp u pitanju, jer je bili spomena o placanju nekakve kazne itd. 

Iskreno, imam pravilo u zivotu, gdje izbjegavam natezanje sa debilima kad je moguce. Nije vrijedno vremena I zivaca, tako da necu podizati ikakve dodatne tuzbe. 

Jos samo jedna stvar me zanima, koliko treba da ovako nesto dodje na sud? Jer taman idem sad na GO na 2tj, pa da me ne zaskoci poziv dok sam odsutan.

Hvala na odgovoru, malo je tesko snaci se u sumi zakona :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija