Jump to content

Stečaj potrošača i eos matrix


nonameatall

Preporučene objave

Poštovani. Situacija koju bih htio iznijeti je sljedeća. 

Ovrha duga prema banci je otkazana te je putem cesiji prodana eos,nedugo prije toga mi je na kućnu adresu stigao poziv od fine za stečaj potrošača. Još uvijek nisam dobio povratno od nadležnog suda odluku, što je trenutno i manje bitno. 

Zanima me sljedeće:eos mi je poslao nagodbu pa se sad pitam ako dobijem tu istu dali će se oni moć uvrstiti u red za naplatu, za dug koji bih vrlo vjerovatno radi manjeg iznosa mogao biti poništen mada nisam siguran ako je već dug proglašena nenaplativih pa je možda banka zato i prodala svoje potraživanje eos u. 

I molio bih za savjet za daljnje postupanje kao i u vide s raznih strana. Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što je u odnosu na Vas pokrenut jednostavni postupak stečaja potrošača ne znači da će taj postupak i biti okončan u Vašu korist. Treba na sudu dokazati da se dug nema od čega namiriti. Vi najbolje znate svoju situaciju, pa ako ima mogućnosti da ne uspijete u sudskom postupku, tada možete pokušati sa nagodbom i u slučaju da je postignete, o tome obavezno obavijestite sud. Mada sam mišljena, da bi ovdje bilo najbolje pričekati razvoj sudskog postupka ili eventualno poslati sudu požurnicu za postupanje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, 

Imam jedno pitanje i bila bi zahvalna ukoliko je netko kompetentan da mi da i tocan odgovor. Naime, Eos Matrix me maltretira pozivima u kojima traze da im posaljem kopiju osobne iskaznice jer sam promijenila prezime. Tj zadrzala nakon rastave svoje a makla od bivseg supruga prezime, jer da oni ne smiju sa mnom razgovarati ako ne raspolažu sa pravim podacima. Prvo, ja njih ne trebam niti dug za koji me terete nije moj. No to sad nije bitno. Pitanje moje, da li mogu odbiti dati im svoje podatke a da pri tom  necu imati pravnih posljedica? 

Unaprijed hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Jimmy14 je napisao:

Pitanje moje, da li mogu odbiti dati im svoje podatke a da pri tom  necu imati pravnih posljedica? 

Uvijek imate pravo odbiti dati svoje podatke, a pravne posljedice ovise o tome je li oni uistinu imaju pravni interes u odnosu na Vas ili ne, tj. jeste li dužnik iz ovršne isprave s kojom raspolažu ili niste?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru. 

Jos samo jedno pitanje. Da li sam upce duzna se javljati na njihove pozive? 

Njihovih tel brojeva ima na stotine. Zovu me i po tri puta dnevno u svaka doba. 

Pocela sam izbjegavati te pozive. Moram naglasiti da su i jako neugodni tokom razgovora. Procitala sam na temu eosa puno iskustava ljudi koji prolaze istu muku kao i ja. Tuzno 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Dobra večer. 

Evo ja nastavljam sa pitanjima u vezi eosa. Naime, Eos je mom poslodavcu poslao  ovrsni nalog za placanje duga za koji me terete, na nacin da obustavi placanje ovrhe na fini (tamo imam ovrhu koja je uskoro trebala biti gotova/otplacena) a da se krene sa placanjem prema njima. Ukoliko to ne napravi, ovrsiti ce poslodavca. 

Pitala sam na finu je li oni zakonski smiju to i receno mi je da smiju i da poslodavac mora postupiti po njihovom zahtjevu. Znaci, ovrhu na fini staviti na cekanje, a eosu pocet placati 

Isto sam se obratila udruzi ovrsenih, oni mi opet kazu da ne mogu, vec da ide po redu. 

Sta sad da radim? 

Moj poslodavac ceka da mu dam informaciju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Jimmy14 je napisao:

Eos je mom poslodavcu poslao  ovrsni nalog za placanje duga

Što je točno poslodavac dobio od dokumenata?

prije 13 sati , Jimmy14 je napisao:

na nacin da obustavi placanje ovrhe na fini (tamo imam ovrhu koja je uskoro trebala biti gotova/otplacena) a da se krene sa placanjem prema njima.

Je li riječ o istom dugu ili je u pitanju drugo dugovanje? Da li je ovaj dug za kojega traže postupanje poslodavca zaveden u Očevidnik Fine u red čekanja ili ne?

prije 13 sati , Jimmy14 je napisao:

Ukoliko to ne napravi, ovrsiti ce poslodavca. 

Ne ide to baš samo tako. Za ovrhu u odnosu na poslodavca potrebno je rješenje suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani,

Moja mama je u rujnu dobila pravomoćno rješenje za jednostavan stečaj potrošača u kojemu je riješena potraživanja prema Eos Matrixu. Računi su joj odblokirani, zaštićeni račun je zatvoren, dugovanje na FINA-i je 0.00kn, no EOS Matrix je na njenoj plaći ovaj mjesec uzeo 1000 kn i povećao onaj dug koji stoji na rješenju za 3000 kn. Na listi plaće stoji njihov "dug" kao "ovrha-otplata" među obustavama poput bilo kojeg drugog kredita. Mama je poslala mail Eos Matrixu, no nije dobila odgovor. Zanima nas kome se možemo obratiti u vezi toga te je li ovaj postupak Eos Matrixa uopće legalan? Smiju li oni sjedati na plaću bez ikakvog obrazloženja te uz to svakodnevno telefonski uznemiravaju mamu? 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 minuta, Mateja111111111 je napisao:

no EOS Matrix je na njenoj plaći ovaj mjesec uzeo 1000 kn i povećao onaj dug koji stoji na rješenju za 3000 kn.

Neka se majka obrati poslodavcu koji očito postupa po zaprimljenoj dokumentaciji. Neka mu dostavi pravomoćno sudsko rješenje o oslobađanju obveze i neka zatraži kopiju isprava koju je ovrhovoditelj dostavio na provedbu. Tek usporedbom dokumentacije možete znati, da li se radi o istom potraživanju i da li je naplata osnovana.

prije 5 minuta, Mateja111111111 je napisao:

te uz to svakodnevno telefonski uznemiravaju mamu? 

Pogledajte sličnu temu na ovom linku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija