Jump to content

stimulacija-destimulacija na plaću


kapljica

Preporučene objave

Radim u privatnoj firmi (pružanje usluga starijim i nemoćnim osobama, u njihovim domovima). Zaposlene dvije osobe-poslodavka i ja. U 7. mjesecu ona je na godišnjem, ja radim za dvije. U 8. mjesecu ja sam na godišnjem. Dobivam plaću za 8. mjesec (koja je minimalac, inače), umanjenu za 500,00 kuna. Obrazloženje-destimulacija, jer su se neki klijentili žalili na moj rad (u što ne vjerujem) u 7. mjesecu. Na platnoj listi nije prikazano kao posebna stavka nego je jednostavno umanjena satnica. Smije li to tako? Ako ne, kome se mogu žaliti? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 
Poslodavac bez Vašeg pristanka ne smije umanjivati ugovorenu plaću. Ovako postupanje je tzv. zabranjeni prijeboj (čl. 96. Zakona o radu) i predstavlja teži prekršaj poslodavca. Imate opciju da od poslodavca zatražite isplatu uskraćenog novca ili da podnesete sudsku tužbu. Također, poslodavca možete prijaviti inspekciji rada, radi ovog prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija