Katyb objavljeno: 8. rujan 2019. objavljeno: 8. rujan 2019. poštovani, zanima me kojim je zakonom regulirano da psihijatar psihoterapeut s privatnom ordinacijom može obavljati sporednu djelatnost psihoterapije, ali ne smije stavljati žigove na povijesti bolesti i recepte- znači li to da je 4 sata u mirovini, a ova druga 4 sata idu pod sporednu djelatnost? hvala Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 9. rujan 2019. odgovoreno: 9. rujan 2019. Mislim da nema veze s tim što je u mirovini, nego što liječnik privatnik nije liječnik u sustavu HZZO-a, pa on onda ne može izdavati recepte za lijekove koji idu na teret HZZO-a, jer nije u ugovornom odnosu s njima. Citiraj
Katyb odgovoreno: 11. rujan 2019. Autor odgovoreno: 11. rujan 2019. , Ruby_Danderfluff je napisao: Mislim da nema veze s tim što je u mirovini, nego što liječnik privatnik nije liječnik u sustavu HZZO-a, pa on onda ne može izdavati recepte za lijekove koji idu na teret HZZO-a, jer nije u ugovornom odnosu s njima. izdavala je do prije koju godinu sve sa žigom, onda se takav privatni recept odnese kod dr opće preko hzzo i ona napiše "neprivatni" recept, ali sada dr ne piše više privatne recepte niti povijest bolesti sa žigom tako da je nešto drugo u pitanju. Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 12. rujan 2019. odgovoreno: 12. rujan 2019. Taj "privatni" recept nema nikakvu pravnu snagu prema HZZO-u ili nikome sličnome, pa moguće da je prestala da ne bi došlo do zloupotrebe njezinog žiga od strane pacijenata. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.