Jump to content

Potrebni dokumenti za pokretanje ovrhe


Žuta tratinčica

Preporučene objave

Pozdrav svima! Razvedena sam već 3,5 godine i imam kćer od 6,5 godina. Bivši suprug je trebao plaćati alimentaciju od 500 kn do 11/2017. Tada mu je, zbog ogluhe, donešena presuda da plaća 1500 kn. Onda se žalio na presudu da spusti iznos sa 1500kn na 700kn. Još uvijek smo u postupku jer se ni jedan ne želi dogovoriti. Trenutno je kćerki dužan cca 20000 kn jer je trebao podmiriti razlike od 1000kn mjesečno. S time da nije platio ni kune 01/2018. Trenutno opet ne plaća od srpnja ove godine.

Zanima me sa kojim papirima trebam otići i gdje da bi ga ovršila (kćer i ja živimo u Novom Zagrebu)? Da li to mogu napraviti pošto smo još u postupku suđenja (čekamo novi poziv na sud, imali smo pripremno ročište u 05/2019.)?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Žuta tratinčica je napisao:

Od dokumenata imam tu presudu koja je donešena zbog ogluhe (da plaća 1500 kn). Ali nema klauzule da se po njoj može ovršiti. Čula sam da je to potrebno. Ili da je pravomoćna presuda.

Ako je na tu presudu uložena žalba onda nije mogla steći svojstvo pravomoćnosti i ovršnosti, a koje je potrebno za prisilnu naplatu. 

uređeno: od Borbena7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada smo se rastajali donešena je odluka da plaća 500 kn jer je bio financijski loše. Tako je bilo god i pol dok nisam ja tražila povećanje. Tada se oglušio na moj zahtjev i donešena je presuda od 1500 kn na koju se on žalio i traži 700kn. Bili smo u 05 mj na pripremnom ročištu gdje se nismo ništa dogovorili. Za sada je to to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija