Jump to content

Prezentacije


beliazaris

Preporučene objave

Poštovani,

kako je jednostavno i relativno sigurno zaštiti svoje radove (dakle power point prezentacije) od zlouporabe/kopiranja? Čitao sam da neki u "footer" pišu (c) datum i ime/prezime autora. U Americi se može platiti 35 $ nekoj agenciji koja onda autorizira rad. Koje su mogućnosti kod nas?

S druge strane, ako koristimo materijal(slike ili videe) s interneta, a za koji smo dobili odobrenje autora za korištenje, što biste napisali uz tu sliku u prezentaciji? Npr. Due to courtesy of...

 

Hvala Vam na komentarima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PPT-ovi su autorska djela, zaštićeni su kao književna ili likovna djela, samim činom stvaranja, ove agencije koje postoje, uploadaju Vaša djela samo kao registrar koji će zabilježiti da je Vaše djelo ranije od nekog drugog istog djela, pa time potvrditi autorstvo. Nije loša opcija ako se bojite da će višestrukim preuzimanjem doći u pitanje tko je prvi autor. 

Kod autora, ja bih na hrvatskom jeziku rekla: uz dopuštenje autora i ime autora, odnosno na engleskom: with the permission of the author XY.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija