simesmojver objavljeno: 12. rujan 2019. objavljeno: 12. rujan 2019. Ovako, prije dva dana sam imao prometnu nesreće u kojoj se je starija osoba koja vidno nije mogla ni smjela upravljati vozilom punom brzinom od 60km/h bez kočenja zabila u zadnji dio mog službenog auta dok sam čekao na semaforu. Srećom bio sam vez, sjedalo mi je bilo ddobro namješteno i pretrpio sam samo ozljede mišića te po nalazu liječnika na hitnom prijmu (gdje sam išao svojevoljno nakon očevida) trebam nositi ovratnik (kojeg sam naravno sam morao platiti) i mirovati 5 narednih dana. Zanima me mogu li ikako tražiti odštetu, koliko bi eventualna odšteta iznosila, isplati li se zbog dugotrajnosti postupka? Auto je registrirano na firmu u kojoj radim kao student i dogodilo se u vrijeme radnog vremena, ali ja njima za ovaj mjesec do tog dana još nisam donio studentski ugovor (očito jer sam bio glup i nisam ovo očekivao) mogu li se nadati ikakvoj isplati od osiguranja firme? Hvala na pomoći. Citiraj
sivko odgovoreno: 12. rujan 2019. odgovoreno: 12. rujan 2019. Odšteta ide preko police osiguranja od drugog vozača.A od firme treba vidjet kakva je polica sklopljena za ozljede na radu. Citiraj
mzopg odgovoreno: 12. prosinac 2019. odgovoreno: 12. prosinac 2019. Pozdrav, evo kod mene gotovo identična situacija, samo nisam vozio firmin auto već svoj privatni. Sudar je bio dosta žestok tako da auti više nisu u voznom stanju. Drugi vozač je u potpunosti kriv, prošao je kroz crveno i udario u mene. Zanima me koja je sad procedura. Obavio sam hitnu, sva snimanja, nije ništa slomljeno, ali sam dobro natukao rebra, boli me vrat i donji dio leđa, dobio analgetike i okovratnik. Sada ako sam dobro shvatio idem prijaviti štetu u osiguranje osobe koja je skrivila nesreću? To je za auto štetu? Fizičku i psihičku štetu isto njima prijavljujem? Ili to ide preko mog osiguranja? Hvala! Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 12. prosinac 2019. odgovoreno: 12. prosinac 2019. Tako je, sve njima prijavljujete, materijalnu štetu odmah, a nematerijalnu nakon završetka liječenja (skidanja ovratnika, eventualno rehabilitacije). Citiraj
mzopg odgovoreno: 12. prosinac 2019. odgovoreno: 12. prosinac 2019. Odlično, hvala na brzom odgovoru. Imamo još jedno podpitanje, postoji li rok u kojem moram prijaviti osiguranju štetu na vozilu? Pitam jer mi se ne šeće trenutno okolo jer me rebra pošteno bole. Citiraj
MsBourne odgovoreno: 12. prosinac 2019. odgovoreno: 12. prosinac 2019. Bilo bi dobro da im prijavite stetu u sto kracem roku, a to mozete i telefonom, pa se dogovorite s njima da cete doci kada budete sposobni ili ce oni poslati procjenitelja do vas, odnosno do lokacije gdje ste ostavili auto. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.