Jump to content

Kupovina poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni


Maris aqua

Preporučene objave

Poštovani,

Molim za pomoc. Planiramo kupovinu zemljista koje je u katastru upisano kao poljoprivredno. Nalazi se u građevinskoj zoni, te imam lokacijsku informaciju. Ono sto me muci jest da je na tom zemljištu vec bila planirana izgradnja, dobivena lokacijska dozvola, te potom i građevinska, međutim investitor je odustao od izgradnje. Kako sam tu po forumu citala, kada se dobije gradevinska dozvola, zemljište se upisuje kao građevinsko, odnosno vrsi se prenamjena, te se placa naknada. Buduci da se ovo zemljište u katastru jos uvijek vodi kao oranica, znaci li to da prenamjena nije bila moguca?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znači. Ako je u građevinskoj zoni ne vidim zapreku za prenamjenu, pogotovo s toga što se prenamjena prema bivšem ZOPUG-u  kada je bila potrebna i lokacijska dozvola mogla napraviti i nakon pravomoćnosti iste. A da li je prenamjena moguća možete se informirati u uredu državne uprave JLS nadležnom za izdavanje rješenja o prenamjeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija