Jump to content

Neosnovan otkaz


Muky28

Preporučene objave

Pozz, molim vas za pomoci.  Poslodavac mi je 26.08 urucio izvanredni otkaz dok sam bio na bolovanju.  Razlog otkaza je to sto se nisam nalazio na adresi koja je navedena u mojoj radnoj dozvoli. Naveo je da sam se 09.08. Uputio u nepoznatom pravcu bez javljanja na telefon sto nije istina. 09.08 me je poslodavac poslao na drugu adresu da zivim i kada sam pitao da mi to daju napismeno zbog adrese u radnoj oni to nisu htjeli. Sada su sacinili zapisnik 05.09 i napisali da je to zapisnik od 09.08 kojim se opisuje ta moja " neposlusnost"  provjerena infornacija i dokaze imam.  Takodje su naveli masu lazi kao ta da se nisam javljao na telefon i da se nisam nalazio na adresi koju imam u radnoj. Molim vas za pomoc sta da napravim. Htio sam da ih tuzim ,imam li prava i koja ? Takodje imam snimak razgovora izmedju mene i nadredjene koji dokazuje moje rijeci i to da sam trazio da me ostave na adresi koja se vodi u radnoj dozvoli. 

 

received_488305241747908.jpeg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogli ste u roku od 15 dana od dana kada ste preuzeli odluku o otkazu uložiti prigovor poslodavcu, a on Vam je mogao u roku od 15 dana od dana kada primi vaš prigovor, na njega potvrdno odgovoriti. Ako se unutar toga roka ne bi očitovao ili bi se negativno očitovao na Vaš prigovor, mogli ste u daljnjem roku od 15 dana podnijeti tužbu pred nadležnim sudom. Kako ste propustili rokove, izgubili ste pravo na potraživanje svojih prava sudskim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija