Jump to content

Problem s produljenjem boravišta


anubits

Preporučene objave

Prošle godine u rujnu sam uselio u stan kao podstanar i prijavio boravište, koje je trajalo godinu dana. Prošli tjedan sam htio produljiti boravište na istoj adresi za godinu dana, što bi trebalo biti moguće, sudeći po stranicama MUP-a, jer sam do sad tek bio na toj adresi godinu dana. Međutim, gospođa na šalteru mi je rekla da može produljiti boravište maksimalno na 3 mjeseca, zbog nekakvog "novog zakona", koji nije htjela objasniti već mi je rekla da pogledam na internetu. Međutim, na internetu sve piše po starom i ne mogu naći apsolutno ništa što bi objasnilo nemogućnost produljenja.

Prije prijave boravišta na toj adresi sam imao boravište u studentskom domu, ali budući da nisu na istoj adresi, pretpostavio sam da to nema nikakav utjecaj na mogućnost produljenja.

Zanima me sljedeće:

  1. Na temelju čega mi nisu mogli produljiti boravište na punu godinu dana?
  2. Mogu li se nekako žaliti na to, formalno, i kolika je šansa da će to uspjeti?
  3. Ako produljenje ne uspije, koje su realne posljedice prijave prebivališta umjesto boravišta na toj adresi i postoji li neki razlog iz kojeg stanodavac to ne bi dopustio?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, anubits je napisao:

Na temelju čega mi nisu mogli produljiti boravište na punu godinu dana?

Vjerojatno jer ste već kao student koristili iznimku propisanu zakonom i u tom ste mjestu već godinama prijavljeni sa boravištem.

, anubits je napisao:

Mogu li se nekako žaliti na to, formalno, i kolika je šansa da će to uspjeti?

Možete izjaviti prigovor čelniku policijske uprave nadležne prema mjestu u kojem namjeravate prijaviti boravište. Čelnik policijske uprave o izjavljenom prigovoru odlučuje rješenjem. Protiv ovog rješenja čelnika policijske uprave žalba nije dopuštena, ali možete pokrenuti upravni spor.

, anubits je napisao:

Ako produljenje ne uspije, koje su realne posljedice prijave prebivališta umjesto boravišta na toj adresi i postoji li neki razlog iz kojeg stanodavac to ne bi dopustio?

Zapreka za prijavu prebivališta nema, ali to ovisi o volji najmodavca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija