Jump to content

Izracun tlocrtne povrsine nadstresnice


Frankie2000

Preporučene objave

Postovani,

mozete li mi odgovoriti kako se racuna tlocrtna povrsina nadstresnice do 20 m2 za koju po Pravilniku o jadnostavnim gradjevinama ne treba dozvola. Nadstresnica je napravljena kao krov tj. ima kosinu pri cemu se s jedne strane oslanja na zid zgrade a s druge strane se oslanja na stupove, potpornike koji leze na ogradi. Nadstresnica se proteze nekih 20-30 cm van stupova (i same terase).

Da li se povrsina nadstresnice racuna kao povrsina terase (bez obzira sto je nadstresnica dulja) ili se uracunava tlocrtna povrsina (kao iz aviona) tj. sva povrsina koja je pokrivena nadstresnicom bez obzira gdje su stupovi i rub terase?

Lijep pozdrav i hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada govorimo o površini nadstrešnice, tada govorimo o principima proračuna pokrivene površine te norma kaže da je pokrivena površina vertikalna projekcija na teren vanjskih mjera finalno obrađenih fasadnih zidova. Kako ovdje govorimo o nadstrešnici koja se radi prema Pravilniku, te pri tome čini zasebnu građevinu (formira objekat) bez obzira što može biti konstruktivno povezana sa postojećom građevinom, tada norma kaže da se u tome slučaju prostor ispod nastrešnice računa kao pokrivena površina. Dakle, površina nadstrešnice je pokrivena površina projicirana na teren.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija