Jump to content

Etaziranje i raspodjela stanova


Nino83

Preporučene objave

Postovani,

Molio bi samo jedan savjet. Nakon dogovora sa mojim bratom, te sa susjedom i njegovim bratom dogovorili smo se da svi zajedno sudjelujemo u trosku izgradnje zgrade sa cetiri stana koja bi na kraju pripala svaki svome. Da li trebamo navesti prije pocetka gradnje da smo svi cetiri investitori ili da bude samo jedan investitor i  cekamo kraj gradnje te njezino etaziranje pa se ostali upisu kao vlasnici? 

Pitam iz razloga da nebi dolazilo do kupoprodaje stanova pa da zbog toga placamo porez, posto bi svi sudjelovali financijski u projektu. Koji bi bio bolji nacin izvedbe? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glavnim projektom odnosno građevinskom dozvolom te kasnije uporabnom, bi trebalo predvidjeti da je zgrada izgrađena sukladno planu posebnih dijelova nekretnine, odnosno da ti dijelovi/stanovi predstavljaju samostalnu uporabnu cjelinu. Nakon ishođenja takve uporabne dozvole iz koje su razvidni posebni dijelovi, bilo bi potrebno sklopiti "međuvlasnički ugovor" te bi se sva četvorica upisali kao vlasnici posebnog dijela nekretnine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija